Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pápež upozornil na hlad vo svete, potravinami sa plytvá: Musíme odstrániť nerovnosti!

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

MILÁNO – Na problém hladu vo svete upozornil pápež František v sobotu vo svojom videoposolstve adresovanom účastníkom prípravného sympózia svetovej výstavy Expo 2015 v Miláne, ktorá bude venovaná práve problematike potravín.

Problém hladu vo svete možno podľa pápeža vyriešiť jedine "odstránením nerovnosti, ktorá je koreňom všetkého zla". Drámu mnohých, ktorí trpia hladom a bojujú o prežitie, ešte zhoršuje tzv. paradox hojnosti, uviedol pápež. Vysvetlil, že svetovej produkcii potravín, ktorá stačí pre všetkých, nezodpovedá distribúcia v dôsledku ich plytvania, vyhadzovania a prehnanej konzumácie.

Pápež sa prihovoril 500 odborníkom pracujúcim na návrhu Milánskej charty, ktorá bude zahŕňať záväzky vlád, organizácií a jednotlivcov, že budú riešiť také otázky ako bezpečnosť potravín, zníženie plytvania potravinami a zabezpečenie biodiverzity. František vyzval delegátov stretnutia, aby sa zamerali na hľadanie "štrukturálnych príčin chudoby," a snažili sa zachovať dôstojnosť jednotlivca v rámci hospodárskej politiky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu