Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pravá tvár nového Grécka po výhre komunistov odtajnená: Ruská kolónia a kontroverzné FOTO!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter)

ATÉNY - Rusi sa tešia, majú nového spojenca! Ihneď po vyhlásení novej vlády sa Gréci ostro ohradili proti ďalším ruským sankciám. Víťazstvo radikálnej ľavicovej strany Syriza potešilo fašistického ideológa Kremľa. Dokonca až tak, že zapózoval na fotke s oficiálnym predstaviteľom vlády. Na povrch vyplávali informácie, že kontroverzný Alexander Dugin radil Grékom už počas kampane. Dugin sa preslávil nenávistnými výrokmi na adresu Ukrajincov a ambicióznym plánom ovládnutia Eurázie Ruskom. Objavili sa aj obvinenia, že Syrizu podporovali Rusi už v predvolebnej kampani.

Nový grécky premiér Alexis Tsipras včera ostro skritizoval Európsku úniu, pričom jeho nová radikálna ľavicová vláda ešte ani nezložila prísahu. Tsiprasov úrad uviedol, že Grécko vyjadruje nespokojnosť so včerajším spoločným vyhlásením lídrov EÚ, ktoré sa vyhráža novými sankciami proti Rusku za jeho kroky na Ukrajine. Mimoriadnu spoločnú deklaráciu si vynútila "silnejúca podpora", ktorú Moskva podľa presvedčenia EÚ poskytuje separatistom na východe Ukrajiny počas vyostrujúcich sa bojov v posledných dňoch.

Tsipras sa netají proruskými postojmi aj v čase ukrajinskej krízy. Gréci môžu výborne poslúžiť na ospravedlnenie ruskej politiky na východe Ukrajiny. Svedčí o tom aj fotka, ktorá sa objavila na internete. Pózuje na nej fašistický poradca Alexander Dugin (v strede) Vladimira Putina s novým gréckym ministrom zahraničných vecí Nikosom Kotziasom (úplne vľavo).

Nikos Kotzias (úplne vľavo) a Alexander Dugin (v strede)
Zobraziť galériu (3)
Nikos Kotzias (úplne vľavo) a Alexander Dugin (v strede)  (Zdroj: Twitter)

V oznámení zverejnenom ešte pred zložením prísahy Tsiprasovej vlády úrad gréckeho premiéra napísal, že s Gréckom nikto deklaráciu nekonzultoval a že s jej obsahom nesúhlasí. Vo vyhlásení sa píše, že všetkých 28 štátov EÚ spoločne odsúdilo raketový útok na Mariupol, kde zahynulo 30 ľudí. Podľa jedného diplomata EÚ chceli odsúdenie Ruska vynechať aj zástupcovia Rakúska, Maďarska a dokonca aj Slovenska.

Dugin sa preslávil najmä výrokom o genocíde Ukrajincov. V súčasnosti koluje po sociálnych sieťach táto fotka s jeho známym výrokom, v ktorom vyhlásil, že Ukrajinci sú zdegenerovaní a čaká ich genocída.

Podľa Dugina sú Ukrajinci zdegenerovaná rasa, ktorá vyliezla z odpadových vôd. Genocída je teda v poriadku.
Zobraziť galériu (3)
Podľa Dugina sú Ukrajinci zdegenerovaná rasa, ktorá vyliezla z odpadových vôd. Genocída je teda v poriadku.  (Zdroj: Twitter)

Spojenie s Duginom môže dokazovať aj mailová komunikácia, ktorá odhaľuje, že Dugin mal počas celej kampane radiť radikálnym ľavičiarom zo Syrizi. Odhalenie koluje na Twitteri v podobe utajených mailov.

 

Záujem Ruska o dobré vzťahy s Gréckom je podľa expertov pochopiteľný. Rusko vládne systémom "rozdeľuj a panuj". Syriza môže teraz plniť Rusku úlohu "užitočného idiota". "Najmä využiť rôzne antisystémové či revolučné sily v rámci EÚ. Rusko sa určite bude snažiť využiť situáciu v Grécku vo svoj prospech," povedal Bloombergu Viačeslav Morozov z estónskej Univerzity Tartu.

Únia už uvalila ekonomické a politické sankcie na Moskvu a na predstaviteľov spájaných s vlaňajším pripojením juhoukrajinského Krymského polostrova k Rusku. Nový grécky premiér Tsipras prevzal úrad v pondelok, deň po svojom víťazstve v predčasných parlamentných voľbách, v ktorých vystupoval proti úspornej politike.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu