Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Generálny tajomník NATO sa chce stretnúť so šéfom ruskej diplomacie

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg (Zdroj: SITA)

PRIŠTINA - Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg dnes povedal, že v súvislosti so stúpajúcou intenzitou bojov na východe Ukrajiny je pripravený stretnúť sa vo februári s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom.

"Môžem potvrdiť to, čo pred niekoľkými dňami povedal Lavrov, a síce, že sme pripravení stretnúť sa v rámci každoročnej mníchovskej bezpečnostnej konferencie, ktorá sa bude konať 6.-8. februára," povedal Stoltenberg v rozhovore pre agentúru Reuters počas svojej dnešnej návštevy veliteľstva medzinárodnej misie KFOR v kosovskej metropole Priština.

Na margo situácie na Ukrajine Stoltenberg uviedol, že aliancia zaznamenala "podstatné zvýšenie prítomnosti ruskej ťažkej techniky" na východe krajiny. "Hovoríme tu o tankoch, obrnených vozidlách, delách a moderných systémoch protivzdušnej obrany," povedal Stoltenberg. Generálny tajomník NATO taktiež uviedol, že aliancia zvažuje žiadosť Iraku o "posilnenie jeho obranyschopnosti" a pripravenosti bojovať s takzvaným Islamským štátom (IS).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu