Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Ukrajina ruskú propagandu netoleruje: Vyhostila vyše 80 novinárov!

Markijan Lubkivskyj
Markijan Lubkivskyj (Zdroj: Twitter)

KYJEV – Už 88 ruských novinárov vyhostila Ukrajina kvôli šíreniu ruskej propagandy od vyostrenia vzťahov medzi Kyjevom a Moskvou. Pre televíznu stanicu 5 Kanal to uviedol poradca šéfa Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) Markijan Lubkivskyj.

Podľa jeho názoru by postoj Ukrajiny k ruskej propagande mal byť po čase už radikálnejší. SBU okrem toho zabránila ďalším 83 ruským novinárom vo vstupe na ukrajinské územie. Tamojšia justícia, konkrétne súd v Kyjeve umožnil ešte vlani v septembri inštitúcií pre dohľad nad elektronickými médiami zákaz vysielania 15 ruských televíznych kanálov, údajne šíriacich ruskú propagandu v spravodajských reláciách a neinformujúcich adekvátne o ukrajinskej realite. Tento počet sa podľa novembrových informácií z Kyjeva zvýšil na 20. 

Na východe krajiny, v oblastiach pod kontrolou proruských separatistov zasa nemožno sledovať vysielanie ukrajinských televízií, čo platí aj o Ruskom anektovanom polostrove Krym. Lubkivskyj sa vyjadril aj o monitorovaní obsahu denníka Segodňa pre dôvodné podozrenie zo šírenia ruskej propagandy. Kauze sa podľa jeho slov venujú experti SBU. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu