Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vlastimil (47) posielal svojej zverenkyni (14) sprosté sms-ky: Sexoval s ňou v izbe pre chorých!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: hlntv.com )

MĚCHOLUPY - Sprosté a vulgárne sms-ky posielal vychovávateľ Vlastimil o 33 rokov mladšej zverenkyni Daniele (14). Škandál prepukol v jednom z detských domovov v Česku. Obžalovaný obsah správ pripustil, no odmieta, že mal s dievčaťom pohlavný styk. Za všetko vraj môže pomsta jeho manželke.

"Prajem ti peknú šuk ... noc," sms-ku s takýmto textom adresoval vychovávateľ svojej 14-ročnej zverenkyni v Detskom domove so školou v českom meste Měcholupy. Stovky ďalších podobných správ so sexuálnym podtextom dostala dievčina za uplynulý pol rok. Podľa štátnej zástupkyne mal s ňou o 33 rokov starší muž dokonca pohlavný styk. "Snažil som sa jej byť čo najviac nablízku, aby som jej pomohol zbaviť sa problému s drogami," citujú Vlastimilove slová pred súdom Novinky.cz. 

Priznal sa, že školáčke posielal sprosté sms-ky, no poprel, že by s ňou mal intímny kontakt. "Maximálne dostala odo mňa bozk na tvár, keď mala narodeniny," vyhlásil rázne. Deti mal na starosti iba cez noc. 
 
Ako stojí v obžalobe, vychovávateľ mal so svojou zverenkyňou pohlavný styk, a to priamo v detskom domove. "Stalo sa to v priebehu nočnej služby v izbe pre chorých. Obžalovaný vedel, že dievča ešte nemá pätnásť rokov, zneužil svoje postavenie vychovávateľa a z neho vyplývajúci vplyv na ňu," uviedla žalobkyňa Katarína Peková.

Na svoju obhajobu vychovávateľ povedal, že Daniela sa mu zverila s problémami s drogami. Podľa jeho slov situáciu nezvládala, vyhrážala sa dokonca samovraždou. Hovorila, že nemá nikoho, komu by na nej záležalo, komu sa môže zverovať a o koho sa môže oprieť. "Snažil som sa ju chrániť, byť jej nablízku. Myslel som si možno naivne, že si s tými drogami dá pokoj," vypovedal.

Vlastimil pripustil, že dievčinu si obľúbil, že ju mal rád ako vlastnú dcéru a nehľadal v tom nič intímne. Za neprimerané a vulgárne sms-ky sa ospravedlnil. Priznal, že to bola chyba z jeho strany. Povedal, že ich písal, keď vedel, že dievčina je s dílerom. "Na druhej strane v tých esemeskách nebolo nič, čo by nepoznala a v čom by nebola zbehlá," obhajoval sa.

Za obvinenie môže manželka

Muž nevedel vysvetliť, prečo ho obvinili. Podľa neho za tým môže stáť pomsta jeho manželke, ktorá tiež pracuje v domove. "Je rázna a prísna, čo sa deťom nepáčilo. Tie dokážu byť pomstychtivé, raz ste ich najobľúbenejší vychovávateľ a za hodinu sa to otočí o 180 stupňov a sú vám schopné vraziť nôž do chrbta. Keď sa im znepáčite, pôjdu cez mŕtvoly," povedal.

Matka dievčaťa o ničom netušila 

Danielina matka (35) vedela, že si jej dcéra s vychovávateľom píše a volá. O obsahu však nemala potuchy. Že niečo nie je v poriadku, začala tušiť, až keď jej dcéra dostala od vychovávateľa striebornú retiazku so srdiečkom. "Keď som potom v jej mobile čítala esemesky, ktoré jej posielal, urobilo sa mi z toho zle," povedala. Na jednu z nich odpísala, aby dal vychovávateľ dcére pokoj. Zároveň sa ho prostredníctvom sms-ky opýtala, či je v poriadku. Podľa ženiných slov jej vychovávateľ odpovedal, že je to inak, ako si myslí. Chcel sa s ňou osobne stretnúť, to ale žena odmietla a informovala vedenie detského domova.

Ako uvádza český web, keď sa riaditeľka domova Jana Bittnerová dozvedela o vulgárnych správach, nechcela tomu uveriť, pretože Vlastimil bol bezproblémový pracovník. "Hneď som si to overila u Daniely, ktorá nikdy nemala sklony klamať. Povedala mi, že ju vychovávateľ už dlhšiu dobu obťažuje a že s ním mala mať aj pohlavný styk," povedala pred senátom.  

Po prevalení kauzy minulého roku v marci, dievčina z detského domova utiekla, vrátila sa späť až minulý týždeň. Súd v prípade ešte nerozhodol. Za pohlavné zneužívanie a ohrozovanie mravnej výchovy mládeže hrozí po dokázaní viny Vlastimilovi až desať rokov za mrežami.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu