Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Pápež František oficiálne ukončil na Filipínach druhú návštevu Ázie

Pápež František ukončil svoju druhú návštevu Ázie na Filipínach. Zobraziť galériu (3)
Pápež František ukončil svoju druhú návštevu Ázie na Filipínach. (Zdroj: SITA)

MANILA – Státisíce Filipíncov sa dnes prišlo do hlavného mesta Manila rozlúčiť s pápežom Františkom, ktorý tam ukončil ázijské turné a vrátil sa do Vatikánu. Lietadlo s pápežom odštartovalo z Manily krátko po 10.00 h miestneho času (03.00 SEČ).

Cestu na letisko - tak ako pri pápežovom príchode - lemovali tisíce ľudí. Na rozdiel od daždivého víkendu tentoraz svietilo slnko, takže František sa mohol na letisko viezť v otvorenom papamobile a počas polhodinovej cesty poslednýkrát zamávať jasajúcim davom.

Pápež František pricestoval v rámci svojej druhej návštevy Ázie v utorok najskôr na Srí Lanku, kde ho tiež očakávali tisíce ľudí. Na druhý deň tam kanonizoval prvého svätca pôsobiaceho na tomto ostrove - misionára zo 17. storočia Jozefa Vaza (José Vaz), nazývaného "apoštol Srí Lanky".

Pápež František ukončil svoju
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Vo štvrtok zavítal na Filipíny, ktoré sú krajinou s tretím najväčším počtom katolíkov na svete. Vrcholmi tejto návštevy bolo sobotňajšie stretnutie s ľuďmi, ktorí vlani prežili vyčíňanie tajfúnu Haiyan v Taclobane, a omša v Manile, na ktorej sa zúčastnilo odhadom šesť až sedem miliónov ľudí. 

Oba víkendové dni husto pršalo, program návštevy to však vážnejšie nenarušilo. Jedine z Taclobanu musel František odísť skôr, pretože sa blížila tropická búrka a hrozilo uzatvorenie miestneho letiska.

Pápež František ukončil svoju
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu