Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Takúto masovú vraždu si nikto nepamätá: Deväť tiel na troch miestach, medzi nimi aj deti!

Masová vražda v Edmontone Zobraziť galériu (5)
Masová vražda v Edmontone (Zdroj: SITA)

EDMONTON - Polícia v kanadskom Edmontone vyšetruje najhoršiu masovú vraždu v meste za posledných 50 rokov! Úrady informovali o náleze deviatich tiel, vrátane dvoch detských, na troch rôznych miestach. Vražedné vyčíňanie v metropole provincie Alberta sa začalo v pondelok v noci.

Celkom deväť mŕtvych ľudí vrátane dvoch detí objavila polícia na troch miestach západokanadského mesta Edmonton. Podľa policajtov sa osem z nich stalo obeťou masovej vraždy, deviatym je potom predpokladaný páchateľ, ktorý spáchal samovraždu. Podľa vyšetrovateľov ide o brutálny prípad domáceho násilia, uviedla agentúra AP. Podozrivý muž má už na polícii z minulosti rad záznamov.

Rod Knecht
Zobraziť galériu (5)
Rod Knecht  (Zdroj: SITA)

Podľa agentúry AP šéf polície v Edmontone Rod Knecht na tlačovej konferencii povedal, že vraždy súvisia s domácim násilím. Ako prvú našla polícia mŕtvolu tridsaťsedemročnej ženy v byte v južnej časti Edmontonu, kam dorazila hliadka v pondelok potom, čo susedia nahlásili ozývajúcu sa streľbu. Na severozápade mesta o niekoľko hodín neskôr policajti objavili tela dievčaťa, chlapca, troch žien a dvoch mužov, ktoré majú s prvou obeťou spojtosť. Žiadnemu z detí nemalo viac ako desať rokov.

V prípade prvej obete už pitva preukázala zastrelenie, ďalšie telá budú súdni patológovia skúmať vo štvrtok. Podľa niektorých kanadských médií sú všetky obete vietnamského pôvodu. Mŕtvolu údajného páchateľa polícia našla v utorok v reštaurácii v obci Fort Saskatchewan 25 kilometrov od Edmontonu a jeho smrť vyšetruje ako samovraždu. "Tieto udalosti zrejme nemajú spojitosť s organizovaným zločinom, ide skôr o tragický čin domáceho násilia," povedal novinárom miestny policajný šéf Rod Knecht.
 
Masová vražda v Edmontone
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)
 
Podľa neho bol čin zrejme starostlivo naplánovaný. Jeho predpokladaným páchateľom je muž, ktorý je polícii dobre známy z minulosti, jeho prvý kriminálny záznam siaha až do roku 1987. Príbuzní o ňom vraj tvrdili, že trpí depresiami a má samovražedné sklony. Vraždy podľa Knechta zrejme vykonal ukradnutou zbraňou kalibru deväť milimetrov.
 
V domácnosti, kde zomrelo sedem ľudí, vykonávali policajti v uplynulých dvoch rokoch najmenej dva zásahy, predvlani kvôli domácemu násiliu. Konkrétnu spojitosť medzi mŕtvymi polícia nezverejnila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu