Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Stav na smrť podchladeného Adamka (2) sa zlepšuje: Obava z trvalého poškodenia mozgu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VARŠAVA - Stav dvojročného poľského chlapca, ktorého našli v bezvedomí za mrazivého počasia ležať vonku oblečeného iba v hornom diele pyžamka a ponožkách, sa zlepšuje a lekári ho prebudili z umelého spánku. Informoval o tom dnes kardiochirurg detskej nemocnice v Krakowe Janusz Skalski.

Podľa jeho slov nie je jasné, či chlapček utrpel trvalé poškodenie mozgu. Hýbe rukami a nohami a chvíľami otvára oči. Zdá sa, že jeho vnútorné orgány fungujú normálne, dodal.

Polícia zverejnila iba krstné meno dieťaťa - Adam. Lekár dnes povedal, že Adam zostáva napojený na respirátor a dostáva lieky, ktoré mu pomáhajú uzdraviť sa. Jeho rodičia sú pri ňom.

"Stav dieťaťa sa zlepšuje... Nezaznamenali sme uňho žiadne negatívne signály, ale s istotou budeme môcť povedať, že sme uspeli, až keď sa začne hrať s hračkami," citovala lekára tlačová agentúra AP.

Teplota chlapcovho tela pri prijatí do nemocnice bola iba 12 stupňov Celzia. Tep mal veľmi spomalený, jeho srdce bilo len raz za niekoľko desiatok sekúnd, očividne strávil vonku v mraze niekoľko hodín. Lekári ho uviedli do umelého spánku a napojili na umelé dýchanie a ďalšie prístroje, ktoré postupne zvýšili jeho telesnú teplotu na normálnu.

Chlapca mala v čase, keď odišiel z domu, na starosti jeho stará mama, ktorá povedala, že ho v sobotu večer uložila spať a v nedeľu ráno našla postieľku prázdnu. Keď dieťa nenašla nikde v dome, zalarmovala políciu. Tá chlapčeka našla v bezvedomí asi 600 metrov od domu. Ležal tvárou dolu v lístí pod stromom pri potoku v dedine Raclawice neďaleko Krakowa. Teplota vzduchu tam v noci klesla na mínus sedem stupňov Celzia. Jeho stará matka utrpela šok a je hospitalizovaná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu