Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nezmyselná tragédia v Kanade: Chlapček (†3) vybehol von z domu, zamrzol na ulici!

Trojročný chlapček vonku zamrzol. Zobraziť galériu (2)
Trojročný chlapček vonku zamrzol. (Zdroj: SITA)

TORONTO - V kanadskom Toronte zamrzol trojročný chlapec, ktorý v noci vyšiel naľahko oblečený na ulicu pri teplote mínus 30 stupňov Celzia. Nemohol sa vrátiť domov, pretože sa za ním zabuchli dvere, informoval denník National Post.

Východnú časť Kanady aj Spojených štátov v súčasnosti sužujú extrémne mrazy. Tie sa stali osudným aj trojročnému Elijahovi, ktorého tragický príbeh otriasol Torontom. Chlapček podľa kanadských médií vyšiel vo štvrtok ráno z domu rodičov len v tričku s krátkym rukávom. Zachytila ho pri tom aj bezpečnostná kamera.

Po niekoľkých hodinách bola zalarmovaná polícia, ktorá chlapca hľadala i s pomocou psov a vrtuľníka. Nakoniec dieťa našli dvaja muži na neďalekom zadnom dvore. V tú chvíľu bol chlapec vonku už šesť hodín a nevykazoval známky života.

Trojročný chlapček vonku zamrzol.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Východné pobrežie a Stredozápad Spojených štátov sa potýkajú s rekordne nízkymi teplotami. Napríklad v obci Embarrass v štáte Minnesota dnes namerali mínus 41 stupňov a mrazivé rekordy padali v New Yorku či Washingtone, informovala dnes agentúra AP. Nič pritom nenasvedčuje tomu, že by mrazy cez víkend mali poľaviť. Terajšie teploty na východe USA sú častokrát najnižšie za posledné desaťročia.

Ameriku sužuje mrazivé počasie.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Americká národná meteorologická služba varovala, že pás arktického vzduchu by mohol častiam juhovýchodu USA a stredného Atlantiku priniesť najhoršie mrazy od polovice 90. rokov minulého storočia. Extrémne počasie už prinieslo rekordne nízke teploty do oblasti siahajúcej od západnej Pensylvánie po New York a do štátu Connecticut. Mnoho škôl muselo byť uzavretých. Mráz nasleduje po snehových a ľadových búrkach z minulého týždňa. Na budúce dni predpoveď hlási tiež dážď so snehom a mrznúci dážď.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu