Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Adam (2) odišiel v noci z domu len v pyžame: Našli ho na smrť podchladeného v lese!

Z tohto domu chlapec v noci odišiel od babičky Zobraziť galériu (3)
Z tohto domu chlapec v noci odišiel od babičky (Zdroj: TVN24)

RACLAWICE – Krakovskí lekári bojujú o život dvojročného chlapčeka, ktorý sa v mrazivej noci vytratil sám z domu len bosý a v pyžame. Keď ho vonku našli, bol extrémne podchladený a v kritickom stave. Lekári sa obávajú vážneho poškodenia vnútorných orgánov.

Hoci chlapcove obličky a srdce už pracujú bez pomoci prístrojov, malého pacienta udržiavajú lekári v kóme. O zázraku sa ešte nedá hovoriť, pretože pri tak extrémnom podchladení tela mu hrozia zdravotné následky, vrátane poškodenia mozgu a iných vnútorných orgánov, informovala poľská televízia TVN24.

Dvojročný Adam odišielv nedeľu ráno  z domu v noci medzi 3.00 a 5.00 h. Okolo ôsmej hodiny ráno ho našla polícia niekoľko sto metrov od domu jeho babičky v lese pri rieke. Chlapček mal na sebe len pyžamo a nejavil žiadne známky života.

Chlapcovo bezvládne telíčko našli v lese pri rieke
Zobraziť galériu (3)
Chlapcovo bezvládne telíčko našli v lese pri rieke  (Zdroj: TVN24)

Až do príchodu sanitky mu lekári poskytovali prvú pomoc a chlapca sa podarilo prebrať k životu. Jeho telesná teplota však klesla pod 12 stupňov Celzia a najnižšia teplota, pri ktorej sa podarilo podchladeného človeka zachrániť, bola takmer o dva stupne vyššia, resp. 13,7 stupňov Celzia.

Lekárom sa postupne podarilo chlapcovu telesnú teplotu zvýšiť na 27 stupňov Celzia. Chlapcova babička sa od hrôzy, ktorú prežila, nervovo zrútila a nebolo možné ju vypočuť ani začať proti nej trestné stíhanie. Okolnosti chlapcovho zmiznutia bude polícia podrobne prešetrovať.

V tejto krakovskej nemocnici bojujú o chlapcov život
Zobraziť galériu (3)
V tejto krakovskej nemocnici bojujú o chlapcov život  (Zdroj: TVN24)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu