Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Záchrana Čechov v Čiernej Hore: Horská služba ich niesla na chrbtoch!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

SARAJEVO/PRAHA - Päť českých turistov musela v utorok zachraňovať čiernohorská horská služba v oblasti pohoria Maglič ležiaceho na hraniciach Čiernej Hory a Bosny a Hercegoviny, informoval dnes spravodajský web Novinky.cz.

Záchranári vzhľadom na ťažký terén niesli niektorých Čechov na chrbtoch, uviedla bosnianska televízia s tým, že všetci turisti vyviazli bez zranení.

Podľa bosnianskeho servera Dnevni Avaz prijali záchranári núdzové volanie českých turistov ešte v pondelok vo večerných hodinách. Keď sa im podarilo pomocou GPS systému nájsť miesto, kde Česi uviazli, do akcie sa spoločne zapojili členovia horskej služby Bosny a Čiernej Hory.

Päticu našli nakoniec v utorok takmer dve hodiny po polnoci v oblasti pod horou Maglič v nadmorskej výške okolo 2630 metrov. "Boli veľmi vyčerpaní, mierne podchladení, ale inak v poriadku," uviedol Dnevni Avaz.

Naposledy zamestnali českí turisti horskú službu v oblasti Dinárskeho pohodia v polovici augusta. Vtedy museli chorvátski záchranári pomáhať zablúdenému českému páru, ktorý uviazol na hrebeni Biokovo nad letoviskom Zaostrog.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu