Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rusi vyhlásili informačnú vojnu médiám Západu: Budeme prinášať alternatívny výklad sveta!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

Moskva - Ruská mediálna skupina Rossija Segodňa, ktorú financuje Kremeľ, dnes spustila novú medzinárodná informačnú službu, ktorej úlohou je bojovať proti údajnej propagande vo svetových masovokomunikačných prostriedkoch.

Nová služba sa volá Sputnik a zastúpenie bude mať vo viac ako 30 krajinách. Správy bude poskytovať prostredníctvom rozhlasových staníc, internetových stránok a sociálnych médií.

Rusko sa neustále sťažuje na svetové médiá, ktoré sú proti nemu zaujaté. Prezident Vladimir Putin obvinil Spojené štáty, že sa snažia vnútiť svoju vôľu zvyšku sveta aj počas ukrajinskej krízy, ktorá spôsobila, že vzťahy medzi Moskvou  a západnými krajinami sú najhoršie od konca studenej vojny.

„Sme proti agresívnej propagande, ktorá môže mať za následok iba krviprelievanie,“ vyhlásil šéf Rossija Segodňa Dmitrij Kiseljov. „Budeme, samozrejme, poskytovať alternatívny výklad sveta, pretože je po ňom dopyt,“ dodal. Do skupiny Rossija Segodňa patrí tiež tlačová agentúra RIA Novosti so satelitnou televíziou RT.

Kiseljov spresnil, že Sputnik bude mať spravodajské centrá v 30 mestách, vrátane Washingtonu, Londýna, Paríža, Berlina, Rio de Janeira a v hlavných mestách mnohých bývalých sovietskych republík. Niektoré centra majú mať okolo 100 zamestnancov. Rozhlasová stanica má za cieľ do konca tohto roku vysielať v 130 mestách, 34 krajinách a v 30 jazykoch, najprv v angličtine, španielčine a v arabčine.

 

Kiseljov je považovaný za jedného z hlavných Putinových propagandistov. Vo svojej týždennej publicistickej relácii podľa agentúry Reuters pľuje jed na západné krajiny, podporuje Putina, líči Ukrajinu ako krajinu obsadenú fašistami a v ukrajinskej kríze podporuje správanie Ruska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu