Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Český premiér čelil prepadu v priamom prenose: Chráňte slobodu, nie Putina, kričali naháči!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter)

PRAHA - Nemaznajte sa s Putinom, ale chráňte slobodu, odkázali demonštranti predsedovi vlády! S týmito heslami narušila v priamom prenose tlačovku dvojica do pol pása vyzlečených mužov. Protestovali proti postoju českej vlády a premiéra Sobotku voči ukrajinskej kríze. Vyzvali ho, aby bránil slobodu a nepomáhal ruskému prezidentovi Putinovi.

Keď zo sály odchádzal premiér, muži vstali a vytasili transparent s proukrajinským transparentom. Obidvaja boli pomaľovaní v modro-žltých farbách. Na chrbte, hrudi a rukách mali namaľované ukrajinské vlajky a citáty ako "Premiér odvahu" alebo "Nebuďte s Putinom". Priniesli si tiež vlajku NATO.

Český premiér čelil prepadu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Prítomným novinárom stihli rozdať letáky, kde mali napísané: "Pán Sobotka, ste premiérom Českej republiky. Nebuďte kumpánom lobbistov strojárenských firiem obchodujúcich s putinovským Ruskom", napísali demonštranti.

Po chvíľke boli zo sály vyvedení. "Možno, že moja ochranka by sa mala trošku čudovať, ako je ľahké sa sem dostať," povedal minister obrany Martin Stropnický. Úrad sa bude v budúcnosti viac snažiť, aby sa podobná situácia neopakovala.

Český premiér čelil prepadu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

"Ukrajina potrebuje pomoc. Vy ju svojimi výrokmi hádžete cez palubu, ako to robili západní politici, ktorí zradili našu krajinu v Mníchove v roku 1938," hlása skupina oMEN.

 Sobotka rovnako ako Fico kritizujú sankcie a sú voči agresívnemu postupu Ruska veľmi mierni.

Česká vláda

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu