Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Do tretice všetko dobré: K Obamovi sa dostal ďalší votrelec!

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Do blízkosti amerického prezidenta Baracka Obamu sa dostal ďalší nepovolaný človek, ktorého si nevšimla jeho ochranka. Incident sa stal ešte minulý týždeň počas toho, ako šéf Bieleho domu prednášal prejav pred členmi Kongresu.

Neidentifikovanému mužovi vydávajúceho sa za kongresmana Donalda Panya sa podarilo dostať do zákulisia konferencie počas toho alebo po tom, ako Obama prednášal svoju reč. Informácie v piatok zverejnila agentúra Bloomberg, podľa sa ktorej "votrelec" nachádzal v dave kongresmanov čakajúcich na fotografiu s Obamom.

Má ísť už o tretí podobný incident za posledný mesiac, ktorému nedokázala zabrániť kritizovaná Obamova ochranka. Šéfka tajnej služby Spojených štátov (USSS) zodpovednej za ochranu amerického prezidenta Julia Piersonová odstúpila v stredu v reakcii na sériu bezpečnostných prešľapov týkajúcich sa ochrany prezidenta. Obama údajne prišiel k záveru, že je potrebné nové vedenie agentúry po početných bezpečnostných zlyhaniach. Ide napríklad o prípad ozbrojeného veterána vojny v Iraku, ktorému sa 19. septembra nepozorovane podarilo preliezť plot a dostať až do Bieleho domu. Ďalším votrelcom v Obamovej blízkosti mal byť ozbrojený muž, ktorý s ním cestoval výťahom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu