Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Z väzenia utiekol mladistvý vrah odsúdený na tri doživotné tresty!

TJ Lane
TJ Lane (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký tínedžer TJ Lane, odsúdený na tri doživotné tresty za streľbu na strednej škole, pri ktorej v roku 2012 zahynuli tri osoby, utiekol vo štvrtok večer miestneho času z väznice v Ohiu.

Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na denník The Plain Dealer. Lane (19), ktorého súd poslal vlani do väzenia bez možnosti podmienečného prepustenia za útok na škole Chardon High School neďaleko mesta Cleveland, utiekol z väzenského zariadenia Allen Oakwood Correctional Institution v ohijskom meste Lima so svojím spoluväzňom Cliffordom Opperudom (45).

Pátranie po dvojici väzňov na úteku je v plnom prúde. Podľa polície bola s nimi aj tretia osoba, ktorú sa však podarilo rýchlo zadržať.

Väzni utiekli približne o 19.40 h miestneho času a mali na sebe modré väzenské rovnošaty. Okolnosti tohto incidentu v zariadení s vyše 1600 väzňami neboli bezprostredne známe.

Úrady v danej oblasti varovali obyvateľov, aby nevpúšťali do domov cudzie osoby ani nebrali do áut stopujúcich. Miestne školy zostanú dnes zatvorené.

Lane bol umiestnený v oddelení väzenia s najvyššou ostrahou a nedávno mu zamietli odvolanie, uviedol pre agentúru Reuters jeho bývalý obhajca Ian Friedman.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu