Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž (67) strieľal v budove súdu v Kodani: Z pušky vystrelil šesť rán!

Streľba v budove súdú v Kodani Zobraziť galériu (5)
Streľba v budove súdú v Kodani (Zdroj: SITA)

KODAŇ - V súvislosti s utorňajšou streľbou v budove súdu v Kodani zatkla dánska polícia v ten istý deň 67-ročného muža, ktorý z odpílenej pušky vystrelil šesť rán. Svojho 31-ročného zaťa vážne zranil a jeho 57-ročného právneho zástupcu zabil, povedal médiám Jen Möller Jensen z kodanskej polície.

Dodal, že zadržaný je starým otcom trojročného dieťaťa z matkinej strany. Súd si mal vypočuť argumenty v spore o právo rodiča stretávať sa s dieťaťom. Matka ani dieťa neboli na pojednávaní prítomní, informovala agentúra DPA.

Jörgena Holsta z vedenia dánskeho združenia právnikov incident rozhorčil. Vo vysielaní verejnoprávneho dánskeho rozhlasu vyhlásil, že je potrebné zlepšiť bezpečnostné kontroly pred súdnymi pojednávaniami. 

Predseda daného kodanského obvodného súdu Sören Axelsen predtým v televíznych správach povedal, že okolostojacim a zamestnancom súdu ponúkli krízovú pomoc. K streľbe na súde v samom centre dánskeho hlavného mesta, v susedstve mestskej radnice, došlo v utorok tesne pred 10.00 h.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu