Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zomrela ďalšia obeť streľby na škole v štáte Washington

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MARYSVILLE - Streľba, ku ktorej došlo v piatok na strednej škole v americkom štáte Washington, má tretiu obeť. Zraneniam podľahla 14-ročná školáčka, informovala dnes s odvolaním sa na miestnu nemocnicu agentúra AP.

Útočník, rovnako 14-ročný Jaylen Fryberg spustil streľbu na škole Marysville-Pilchuck High School v meste Marysville severne od Seattlu. V školskej jedálni, v čase obeda plnej ľudí, smrteľne postrelil jedno dievča a zranil štyroch ďalších študentov pred tým, ako obrátil zbraň proti sebe. Motív činu nie je stále známy.

Jedna zo zranených, 14-ročná Gia Sorianová, zomrela v nedeľu večer, uviedli predstavitelia regionálnej nemocnice v Everette. Traja ďalší zranení sú naďalej hospitalizovaní, dvaja z nich v kritickom stave.

Fryberg bol podľa študentov a rodičov obľúbeným prvákom z futbalového oddielu. Svedkovia uviedli, že streľbu spustil pri stole, kde sedeli jeho spolužiaci a priatelia, a postupoval "veľmi metodicky". Fryberg patril k poprednej indiánskej rodine kmeňa Tulalipov a dvaja chlapci, ktorých zranil, boli jeho príbuzní, uviedla agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu