Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Podozrenie na ebolu v Rakúsku: Chlapec (15) sa nedávno vrátil z Nigérie!

Vírus ebola
Vírus ebola (Zdroj: SITA)

MNÍCHOV – Nový prípad podozrenia na ebolu hlásili dnes z Horného Rakúska. Od predpoludnia leží na izolačke miestnej všeobecnej nemocnice v Linzi 15-ročný chlapec, ktorý sa iba nedávno vrátil z návštevy príbuzných v Nigérii.

Túto informáciu internetového vydania denníka Kurier potvrdila pre agentúru APA hovorkyňa nemocnice Astrid Petritzová. Chlapec navštívil dnes praktického lekára v Leondingu v okrese Linz-vidiek, ktorý následne upovedomil zdravotnícke úrady. Vzorky pacientovej krvi odoslali už na laboratórne testy, ktorých výsledky sa očakávajú najneskôr v sobotu ráno.

Národná pobočka Červeného kríža zorganizovala pre tínedžera s podozrením na životunebezpečnú diagnózu infekčného charakteru prevoz do Všeobecnej nemocnice v Linzi. Všetky osoby, s ktorými prišiel do kontaktu, boli zistené pre prípad, že by laboratórny test potvrdil podozrenie a boli potrebné nevyhnutné opatrenia.

V Rakúsku doteraz zaznamenali štyri podozrenia na výskyt eboly, a to v súvislosti s úmrtím v Tirolsku a troma ochoreniami v Hornom Rakúsku a Viedni. Žiadne z nich sa však nepotvrdilo.

Poplach kvôli podozreniu na výskyt eboly zaznamenali dnes predpoludním aj v bavorskom Mníchove. Tamojšia polícia zadržala na koľajisku tamojšej hlavnej železničnej stanici mladého utečenca zo Somálska spolu s ďalším mužom. Keď zadržaný mladík opakovane zvracal, bol privolaný lekár. Na základe prvého vyšetrenia sa rozhodlo o uvaleniu karantény na Somálčana, napísala agentúra DPA. Po asi hodine príslušné miesta oznámili, že muž pravdepodobne trpí na zápal žalúdočnej sliznice, preto ho previezli do nemocnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu