Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obesili Saddámovho dvojníka?

Na fotografii vľavo je údajne Husajnov dvojník. Dosvedčovať by to mal iný tvar uší, obočia a očí.
Na fotografii vľavo je údajne Husajnov dvojník. Dosvedčovať by to mal iný tvar uší, obočia a očí.

KÁHIRA - Saddám Husajn žije! Nie, to nie je nevkusný žart, ale najnovšia teória, s ktorou prišiel istý egyptský spisovateľ. Podľa neho na slučke neodvisol bývalý iracký diktátor, ale jeho nastrčený dvojník.

Vie azda egyptský spisovateľ Anis Al-Daghidi niečo, čo neodhalili ani americkí agenti? Egypťan venoval svojej šokujúcej teórii až 360 strán najnovšej knihy. Autor v nej zdôvodňuje, že irackého diktátora nielenže neobesili, ale dokonca sa ani nikdy nedostal do rúk Američanov! Kto bol teda človek, ktorého proces a neskôr aj popravu vysiela li všetky televízie sveta?

Podľa toho istého zdroja to bol Saddámov dvojník známy ako Mikhail Ramadhan, ktorý sa v skutočnosti volal Makluf Ramadhan. Dôkazom pravdivosti teórie majú byť odlišnosti medzi originálom a podvrhom diktátora. Šokujúce je, že túto teóriu berú vážne aj ľudia, ktorí irackého diktátora dobre poznali. Iránsky lekár Muhammad Asasidi porovnal tvar Saddámovho ucha a prišiel k záveru, že sa značne líši od ucha popraveného dvojníka. Rovnaký názor má aj mnoho Iračanov, ktorí tvrdia, že Saddám hovoril v súdnej sieni s výrazným prízvukom, aký majú obyvatelia južného Iraku, zatiaľ čo „pravý“ Saddám pochádzal zo severu krajiny.

Američania majú k týmto teóriám ľahostajný postoj. Majú vraj vzorky Saddámovej DNA a dobre vedia, kto naozaj odvisol na šibenici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu