Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ebola pripravila o život 1145 ľudí: Svet ju dostane pod kontrolu najskôr o pol roka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽENEVA - Počet obetí epidémie eboly v západnej Afrike sa naďalej zvyšuje.

Podľa dnešných aktualizovaných údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) so sídlom v Ženeve zomrelo na následky ochorenia, proti ktorému naďalej niet efektívneho lieku ani efektívnej terapie, do 13. augusta už 1145 ľudí z celkovo 2127 infikovaných.

Znamená to, že za 48 hodín pribudlo 152 nových prípadov ochorenia a 76 ďalších ľudí svoj boj s chorobou vírusového pôvodu prehralo.

Zo Sierry Leone prišla dnes prostredníctvom tlačovej agentúry Reuters správa o tom, že tamojší prezident Ernest Bai Koroma vyzval WHO, aby urobila viac v boji proti vírusu, ktorý v jeho krajine spôsobil už úmrtie 348 pacientov.

Najviac obetí si epidémia vyžiadala zatiaľ v Libérii, kde na následky eboly zomrelo už 413 ľudí.

Podľa dnešného vyjadrenia šéfky organizácie Lekári bez hraníc Joanne Liuovej potrvá okolo šesť mesiacov, kým sa epidémiu eboly podarí dostať pod kontrolu.

Liuová, ktorá má za sebou desaťdňovú cestu po krajinách západnej Afriky, sa vyjadrila, že na mieste je potrebných viac odborníkov. Navyše kritizovala WHO za fakt, že predmetnú epidémiu vyhlásila až ôsmeho augusta za "ohrozenie verejného zdravia s medzinárodným dosahom".

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu