Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Poľsko: Hrozba vpádu Ruska na Ukrajinu je menšia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Možnosť, že ruská armáda vpadne na východ Ukrajiny, klesla po tom, ako Moskva súhlasila s vyslaním konvoja s humanitárnou pomocou pod záštitou Červeného kríža. Uviedol to dnes poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski.

"Dnes sme v trocha lepšej situácii než pred niekoľkými dňami, keď sa zdalo, že hrozí, že konvoj pretlačia s ozbrojenou eskortou na ukrajinské územie," povedal Sikorski pre poľskú televíziu.

"Dnes musíme uznať, že ruské úrady podnikli dialóg s ukrajinskými úradmi a Medzinárodným výborom Červeného kríža," uviedol Sikorski, ktorého citovala agentúra Reuters.

Rusko sa sankcií neobáva

Rusko sa neobáva medzinárodných sankcií, pričom pokusy o vyvíjanie tlaku nebudú mať na krajinu žiadny vplyv. Uviedol to dnes ruský premiér Dmitrij Medvedev na mládežníckom fóre Mašuk 2014, píše agentúra ITAR-TASS.

"Na našu krajinu nebudú mať dosah žiadne sankcie, tomu všetci dobre rozumieme. Rusko je silné a nezáleží na tom, kto na nás vyvíja tlak, my budeme naďalej žiť v našej drahej vlasti, rozvíjať ju a investovať peniaze do jej vylepšenia," povedal Medvedev, odpovedajúc na otázky ohľadom sankcií uvalených Západom.

"Silová politika uplatňovaná voči našej zemi nikdy nebola účinná a nebude to inak ani tentoraz," zdôraznil premiér, podľa ktorého sa nájdu dodatočné finančné zdroje potrebné na posilnenie hospodárskych odvetví závislých na dovoze zo zahraničia.

"Vyžiada si to dodatočné zdroje, my ich však nájdeme a prekonáme závislosť od dovozu množstva poľnohospodárskych plodín a určitých živočíšnych chovateľských produktov," tvrdí Medvedev.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu