Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Pre škody z ruského embarga sa zatiaľ agrorezortu žiadne firmy neozvali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pre škody vzniknuté v súvislosti s embargom na dovoz agrokomodít do Ruska sa zatiaľ Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR zatiaľ firmy neozvali.

"Zatiaľ sa nám žiadne firmy neozvali, ani telefonicky a ani mailom," priblížila dnes pre TASR hovorkyňa agrorezortu Radka Kulaviaková.

Na nahlasovanie prípadných škôd z embarga vyzval 8. augusta šéf agrorezortu Ľubomír Jahnátek (nominant Smer-SD). "MPRV v súčasnosti mapuje situáciu ohľadom ekonomických dôsledkov podnikateľských subjektov zo straty exportného trhu do Ruskej federácie," spresnila ďalej hovorkyňa.

Úroveň kompenzačných opatrení sa podľa jej slov bude odvíjať v prvom rade od opatrení, ktoré prijme Európska únia. "Prvé zasadnutie expertov sa bude konať 14. augusta 2014, kde sa predpokladá diskusia o podporných riešeniach v rámci Spoločnej organizácie trhu, akými sú intervenčné mechanizmy, stiahnutie úrody, podpora skladovania, vývozné náhrady a podobne. O riešení na národnej úrovni môžeme rozhodnúť potom, ako bude k dispozícii analýza dopadov na podnikateľský sektor a budú známe postoje a opatrenia EÚ," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu