Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hororové tajomstvo školy: Zomrelo tam 55 chlapcov, po desaťročiach identifikovali prvého!

Odkryté hroby na školskom pozemku a jedna z obetí Georg Owen
Odkryté hroby na školskom pozemku a jedna z obetí Georg Owen (Zdroj: Foto: Daily Mail,University of South Florida )

MARIANNA - Na jednej floridskej internátnej škole sa odohral doslova hororový príbeh. Americkým vyšetrovateľom sa po neuveriteľne dlhých sedemdesiatich rokoch podarilo identifikovať jednu z 55-tich obetí. Chlapcov tam týrali, šikanovali a mučili na smrť. Z množstva neoznačených hrobov na školskom pozemku behá mráz po chrbte.

Ani po dlhých desaťročiach si nikto netrúfa odhadnúť, koľko chlapcov zomrelo krutou smrťou v chlapčenskej škole. Krvavá kauza naberá obrie rozmery. Počas 111 rokoch na škole dochádzalo k neuveriteľným krutostiam.

Kriminalistom sa podarilo minulý týždeň identifikovať telo Georga Owena. Ten nastúpil do nápravného zariadenia ako 14-ročný v roku 1940.
  
Jeho dni, ktoré v škole prežíval, boli poznačené terorom, šikanovaním, ponižovaním a nespravodlivosťou. Úniku, žiaľ, nebolo. Nastal najhorší deň, keď o ňom už nikto nepočul. „Asi som dostal, čo som si zaslúžil,“ stálo v poslednom liste, ktorý napísal domov. Jeho sestra doteraz za bratom smúti a so slzami v očiach spomína. „Našej mame vtedy škola oznámila, že zasa utiekol a nevedia, kde je,“ cituje sestru denník Daily Mail.

Po rokoch tak bude Georgovo telo konečne dôstojne pochované v rodinnej hrobke. Ako zomrel a ako zo sveta odišlo ďalších 54 chlapcov, nie je známe.

V roku 1960, keď bola škola Dozier na vrchole svojich aktivít, tam bolo ubytovaných okolo 500 chlapcov. Väčšina z nich tam bola za priestupky, ako sú drobné krádeže, záškoláctvo alebo úteky z domova. Škola už vtedy čelila množstvu obvinení z psychického a fyzického týrania. Vyšetrovatelia prípad vždy zmietli zo stola. Dôvodom bolo, že nemali dostatočné dôkazy. 
  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu