Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Študentka (†17) vliezla do vane s tabletom: O pár minút bola mŕtva!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: etsy.com )

MOSKVA - Sedemnásťročná moskovská študentka žurnalistiky sa nedokázala rozlúčiť so svojím iPadom ani vo chvíli, keď sa kúpala vo vani. "Zariadenie spadlo do vody a v dôsledku toho zomrela", uviedli úrady. Podľa miestnych médií sa tablet práve nabíjal, keď sa prerezaný kábel dostal do vane.

"Nič sme nepočuli, len sme si všimli, že Káťa je dlho preč. Išla som sa pozrieť do kúpeľne a našla ju, úplne bledú, ako leží vo vode. Plával tam aj jej počítač," povedala teta obete denníku Moskovskij komsomolec.

Podľa neho Jekaterinu práve prijali na fakultu žurnalistiky. Vraj sa toľko snažila byť neustále v obraze, že sa s tabletom aj kúpala. Vyšetrovatelia predpokladajú, že tínedžerku elektrický prúd tak ochromil, že ani nedokázala zavolať pomoc. Po tom, ako ju vytiahli z vane, ešte dýchala, zomrela však v okamihu, keď prišla záchranná služba.

Internetový denník Gazeta.ru uvádza, že dva podobné prípady sa odohrali tento rok vo februári a vlani v decembri na Sibíri. Obeťami svojich elektronických spoločníkov sa stali mladík a muž. Spravodajský server newsru.com podotkol, že kvôli takýmto tragédiám v Číne spustili medzi maloletými kampaň s názornými ukážkami, prečo nie je vhodné si brať do vane mobil, tablet či počítač.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu