Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragédia na poľskom pobreží: Z mora vytiahli telo chlapca (†8), mama bola vraj v bare

Tragédia v Poľsku Zobraziť galériu (4)
Tragédia v Poľsku (Zdroj: Foto: se.pl)

SWINOUJSCIE - Nepredstaviteľná panika otriasla pobrežím pláže v poľskom meste Swinoujscie. Opatrovníkom sa stratil z dohľadu osemročný chlapček, okamžite zalarmovali záchranárov. Razom sa zapojili do pátrania. Po polhodine vytiahli z vody, žiaľ, už bezvládne telíčko. Nešťastná mama je v šoku, z tragédie sa nevie spamätať. Údajne bola v čase tragédie opitá.

Nehoda sa stala v nedeľu okolo 14-tej hodiny. Všetci záchranári na pláži sa zapojil do pátrania po osemročnom chlapčekovi. Pochytali sa za ruky, urobili akoby reťaz a takto spoločne šli do vody hľadať chlapčeka. Pátracia akcia trvala približne pol hodiny, dieťa sa im podarilo nájsť. Okamžite ho vytiahli na breh a bezprostredne začali oživovať defibrilátorom. Bohužiaľ, aj napriek obrovskej snahe zachrániť dieťa, bolo už neskoro.    

Tragédia na poľskom pobreží:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: tvn24.pl)

Chlapec bol na pláži v starostlivosti opatrovníkov, ktorým sa stratil z dohľadu. Okamžite preto povolali ambulanciu, políciu a záchranársky vrtuľník.

Nešťastnou udalosťou sa teraz zaoberá polícia, ktorá vyšetruje okolnosti nehody a vypočúva svedkov. Chlapcova mama utrpela šok a je v lekárskej starostlivosti. Objavili sa totiž aj špekulácie, že v tej dobe popíjala v bufete pivo. Policajti ju plánujú vypočuť, no momentálne to jej zdravotný stav nedovoľuje. „Budeme ju chcieť vypočuť, keď toho bude schopná,“ informovala polícia tvn24.pl.  

Tragédia na poľskom pobreží:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: tvn24.pl)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu