Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Slovák sa na dovolenke s rodinou pokúsil znásilniť inú ženu: Chytili ho po rokoch vďaka hlúposti!

  Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Tak to je ale poriadny hlupák. Najskôr obťažoval počas dovolenky na pláži na Mallorce mladú ženu, ktorej znásilnenie mu prekazila jej priateľka. Keď si už myslel, že sa mu to prepieklo, poriadne sa prerátal. Osud si ho našiel a vrátil mu otrasný skutok aj s úrokmi. Policajti ho chytili po štyroch rokoch iba vďaka jednému kliku v počítači. Teraz sedí v cele a čaká na vydanie do Španielska.

K incidentu došlo v júli 2010 na Mallorce, kde bola Francúzka so svojou kamarátkou na dovolenke. Na pláži sa stretli s dvoma mužmi. Tam sa z času na čas náhodne stretávali. V osudnú noc sa najskôr stretli pred miestnou diskotékou. Potom sa rozhodli odísť na pláž. Jeden z chlapov Francúzku sexuálne napadol. Kamarátka jej pomohla násilníka odtlačiť, čím zabránila najhoršiemu.    

Ako informuje španielsky portál cronicabalear.es, nepríjemný prípad išli dievčatá hneď oznámiť na policajnú stanicu. Muži zákona sa pokúšali nájsť údajného páchateľa, no neúspešné. Žena poznala len jeho krstné meno.

Slováka prezradil Facebook

O nejaký čas neskôr, jej mladý páchateľ zo Slovenska napísal prostredníctvom sociálnej siete. Francúzka v ňom na profilovej fotke spoznala muža, ktorý ju pred rokmi sexuálne napadol. Rýchlo sa skontaktovala so španielskymi vyšetrovateľmi prostredníctvom francúzskeho konzulátu. Španieli potvrdili, že existuje silná podobnosť zozbieraných dôkazov spred rokov s údajným páchateľom z Facebooku, ktorý ženu oslovil so žiadosťou o priateľstvo.

Vyšetrovatelia sa obrátili na slovenskú políciu prostredníctvom Interpolu. Tá odhalila IP adresu, z ktorej muž kontaktoval Francúzku prostredníctvom internetu. Krátko na to zistili, že v tej dobe, keď sa násilný sexuálny incident odohral, bol dotyčný Slovák na Mallorce so svojou rodinou. 

Spoločnú medzinárodnú operáciu vykonali policajti, ktorí patria do ústredia na Baleárskych ostrovoch v spolupráci s Interpolom, slovenskými policajtmi a francúzskym konzulátom. Muža zaržali policajti na Slovensku, kde sa stále nachádza a momentálne sa čaká na jeho vydanie do Španielska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu