Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Novomanželov podrezal otec nevesty: Nesúhlasil s ich láskou, oni sa napriek tomu vzali!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikia.com)

ISLAMABAD – Pakistanských novomanželov, ktorí sa zobrali z lásky, podrezal v piatok otec nevesty, pretože sa zobrali napriek jeho nesúhlasu. Povedala to polícia, ktorá uviedla, že dnes zatkla rodičov nevesty, jej starého otca a dvoch strýkov.

Sajjáda Ahmada (27) a Muafiu Bibi (23) odviedli príbuzní z ich domova v Hasanábáde vo východoindickej provincii Pandžáb a previezli ich do neďalekej dediny Satrah. Tam ich príbuzní novomanželky "zabili s ostrými mačetami používanými na sekanie krmiva pre zvieratá", uviedla polícia. "Obvinení sú v policajnej väzbe. Prvé vyšetrovanie ukázalo, že išlo o zabitie zo cti."

Obete uzavreli manželstvo 18. júna v dedine Satrah. Podľa miestnych médií im príbuzní sťali hlavy, polícia to však poprela a uviedla, že novomanželia podľahli zraneniam hlavy. O uzavretí väčšiny manželstiev v konzervatívnom Pakistane rozhoduje starší rodinní príslušníci a páry riskujú represálie, ak si vyberú sami partnera.

Minulý mesiac boli zo zabitia ťarchavej ženy pred budovou súdu v Láhaure obvinení jej otec a bratia. Zabili ju za to, že si sama vybrala manžela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu