Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zmizol chorobopis Michaela Schumachera: Niekto ho predáva za 50-tisíc eur!

Michael Schumacher
Michael Schumacher (Zdroj: SITA)

LAUSANNE/GRENOBLE - Krádežou chorobopisu hospitalizovaného niekdajšieho svetového šampióna F1 Michaela Schumachera sa zaoberajú policajné orgány dvoch štátov: Švajčiarska, kde prominentný pacient momentálne leží na univerzitnej klinike v Lausanne, ako aj Francúzska, kde bol niekoľko mesiacov hospitalizovaný v Grenobli.

Vo veci odcudzenia Schumacherovho chorobopisu už bolo podané trestné oznámenie, informovalo internetové vydanie denníka Bild i agentúra DPA.

Páchateľ ponúkol dokumentáciu rôznym médiám v Nemecku, Francúzsku i na Britských ostrovoch, a to za najmenej 60.000 švajčiarskych frankov (50.000 eur). Pravosť dokumentácie dokazuje viacerými fragmentmi z popisu chirurgických zákrokov.

Schumacherova manažérka Sabine Kehmová v tejto súvislosti varovala všetkých potenciálnych záujemcov, že nákup materiálov s tak chúlostivým obsahom súkromného charakteru a ich zverejnenie je zakázané a že by sa proti nim bojovalo s využitím všetkých právnych možností.

Zatiaľ zostáva otázkou, či ponúkané materiály sú pravé a ak áno, ako sa k nim ktosi mohol dostať. V tejto súvislosti sa skúma aj možnosť úniku zo zabezpečeného počítača kliniky v Grenobli, kde Schumachera hospitalizovali po osudnej nehode z 29. decembra 2013 a kde strávil niekoľko mesiacov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu