Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tragická oslava víťazstva futbalistov na MS: Päť mladíkov sa otrávilo v moteli!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

QUITO - Päť mladíkov zomrelo v Ekvádore na otravu pančovaným alkoholom pri oslave víťazstva futbalovej reprezentácie na svetovom šampionáte v Brazílii, ďalší dvaja otrávení ešte bojujú v nemocnici o život. Otrávili sa v moteli v Santo Domingo de los Tsachilas asi 70 km od metropoly Quito, o tom, že je alkohol pančovaný však nevedeli. V Ekvádore je takáto situácia pomerne bežná, v posledných rokoch zomreli alebo oslepli desiatky obyvateľov.

Fanúšikovia v piatok oslavovali víťazstvo 2:1 nad Hondurasom, ktoré ekvádorských hráčov vrátilo do boja o postup do osemfinále. Podľa tamojších úradov mali všetci otrávení vek medzi 20 a 21 rokov.

V roku 2011 bolo celkom 245 osôb liečených na príznaky otravy z falšovaného alkoholu, z toho 11 oslepli a 50 umreli. Otravu metanolom zaregistorvali až v 11 z 24 provincií, najviac postihnuté bolo pobrežie na juhozápade krajiny (20 úmrtí zi otrávených 116 ľudí), potom aj oblasti Tungurahua (uprostred) a Azuay (juh). 

Mladíci sa mohli stať ďalšími obeťami dvoch mužov, ktorí boli v minulom roku v Ekvádore odsúdení za ilegálny predaj alkoholu a zavinili smrť najmenej 50 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu