Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dievčatko (12) chcelo prejsť cez cestu: Prilepilo sa o asfalt!

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (Zdroj: TASR)

KARVINÁ – Česká polícia sa zaoberá naozaj kurióznym prípadom. Dvanásťročné dievčatko chcelo prejsť v Karvinej cez cestu na mieste, kde kládli asfaltový povrch. Na nešťastie sa jej prilepili topánky. Pretože sa bála ostať stáť na ceste, vyzula sa a prebehla bosá. Popálila si tak chodidlá.

"V Karvinej v týchto dňoch prebieha na ceste triedy 17. novembra pokládka asfaltového povrchu. Vo štvrtok popoludní chcela túto ceste medzi Strednou zdravotnou školou a Slezskou univerzitou prejsť dvanásťročná dievčina. Vstúpila ale na teplý, práve položený asfalt a prilepili sa jej topánky," opísala pre novinky.cz česká policajná hovorkyňa Zlatuše Viačková.

Dievčatko sa bálo, že ho prejde auto, preto sa rýchlo vyzulo a po čerstvo položenom, ešte teplom asfalte, prebehlo bosé. "Tým si ale spôsobila popáleniny na plôškach oboch nôh. Po ošetrení v celkovej anestézii zostala hospitalizovaná v miestnej nemocnici," doplnila hovorkyňa.

Polícia sa teraz prípadom intenzívne zaoberá a vyšetruje ho ako prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

Ako informuje portál, policajti si už vyžiadali od firmy, ktorá položenie asfaltu realizovala, dokumentáciu. Zisťujú, ako bolo miesto opravy cesty označené, a rovnako preverujú, či niekto niečo nezanedbal. Ak zistia, že sa tak stalo, vinníkovi hrozí väzenie na jeden rok alebo zákaz činnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu