Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Počet obetí potopeného trajektu opäť stúpol: 242 mŕtvych a 60 nezvestných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SOUL - Na 242 stúpol počet obetí havárie juhokórejského trajektu Sewol, keď dnes záchranári podľa informácií agentúry ITAR-TASS našli ďalších šesť tiel. Loď sa potopila 16. apríla pri ostrove Čindo, juhozápadne od Kórejského polostrova.

Zodpovedné úrady už dávnejšie vyjadrili obavy, že sa nenájdu všetci mŕtvi, pretože niekoľko tiel objavili v posledných dňoch až 30 kilometrov od miesta nešťastia. Nezvestných osôb je 60.
      
Na trajekte sa v čase havárie nachádzalo 476 ľudí, väčšinou žiakov strednej školy Danwon v Ansane pri Soule, ktorí boli na štvordňovom výlete na ostrov Čedžu. Potopenie lode prežilo iba 174 ľudí, medzi nimi aj 22 z 29 členov posádky.
      
Všetkých 15 členov posádky, ktorí mali na starosti riadenie lode, zatkli. Sedem preživších z lodného personálu, ktorí neboli zadržaní, vykonávalo zamestnania iného druhu, ako je napríklad šéfkuchár či stevard.
      
Rodinám obetí tragédie sa už ospravedlnila aj juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje a prisľúbila zlepšenie bezpečnostných predpisov. Ona samotná i jej vláda je vystavená kritike za pomalú reakciu úradov na potápanie trajektu - i celkovo za nedostatočnú reguláciu sektora lodnej dopravy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu