Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nemci nepriznali tábory, spomínal Berlusconi na šéfa EP

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA)

MILÁNO - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi v sobotu opätovne pobúril svojim výrokom verejnosť. Tentoraz sa sporne vyjadril na sneme jeho strany Forza Italia, ktorá sa pripravuje na májové voľby do Európskeho parlamentu.

Kontroverzný expremiér si v tejto súvislosti zaspomínal na jeho známe výroky na adresu vtedajšieho europoslanca a súčasného šéfa zákonodarného zboru EÚ Martin Schulza, aktuálneho kandidáta na post predsedu Európskej komisie.

Berlusconi s úsmevom na perách prítomným delegátom pripomenul, ako Schulza označil za ideálneho kandidáta na filmovú úlohu dozorcu väzňov v nacistickom koncentračnom tábore. Dodal však aj sporné vyjadrenie, že Nemci nikdy nepriznali existenciu táborov.

"Milo som mu povedal, že by som mu dohodil prácu, keďže môj priateľ režisér plánoval robiť film o nemeckých koncentračných táboroch. Podľa Nemcov totiž neexistovali žiadne tábory.. Myslel som, že mu skladám kompliment. Bol to hrozný omyl," povedal Berlusconi, ktorý v roku 2003 Schulzovi povedal, že by bol pre úlohu takzvaného kápa, dozorcu v tábore z radov väzňov, "dokonalý".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu