Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragédia na Veľký piatok: Deti zo žartu podpálili kamaráta (†7), bola z neho fakľa!

Preston Flores Zobraziť galériu (2)
Preston Flores (Zdroj: dailyrecord.co.uk)

ABERDEEN - Na Veľký piatok došlo v škótskom meste Aberdeen k veľkému nešťastiu. Na ulici sa hrala skupinka detí s kanistrom benzínu. Dovtedy pokúšali šťastie, až na to niekto kruto doplatil. Jedného chlapca poliali a zapálili. Svoj boj o život nakoniec prehral.

Zatiaľ nie je presne známe, ako k tragickému incidentu došlo. Deti sa hrali pred domom. Podľa očitých svedkov vzali z pristaveného auta, ktoré nebolo uzamknuté, kanister s benzínom. Krátko nato ľudia už len videli, ako sedemročný Preston Flores beží na ulici ako horiaca fakľa a popritom šialene kričal.

"Bolo to úplne desivé. Horel od krku dole a jeho oblečenie bolo na ňom úplne nalepené," povedala Victoria Piriová redaktorovi škótskych STV News.

Chlapčeka okamžite previezli do detskej nemocnice v Aberdeene, odkiaľ ho neskôr previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Edinburghu. Utrpel popáleniny na 80 percentách tela a lekári už od začiatku hovoril, že jeho stav je kritický. Preston bohužiaľ v utorok svojim zraneniam podľahol. "S hlbokým zármutkom oznamujeme, že náš milovaný Preston zomrel a už odpočíva v pokoji," uviedla vo vyhlásení jeho matka Luisza.

Tragédia na Veľký piatok:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: dailyrecord.co.uk)

Polícia zatiaľ nemá dôkazy o tom, že by išlo o úmyselný čin. Výpovede svedkov ale hovoria o inom. Tvrdia, že videli, ako jedno z detí škrtlo zapaľovačom. Možno si neuvedomili, že ich kanadský žart bude mať také vážne následky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu