Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Upálený Ján sa rozvádzal a mal dve deti: VIDEO jeho zúfalého činu, takto umieral!

Upálený muž v Žiline
Upálený muž v Žiline (Zdroj: topky)

ŽILINA – Neuveriteľná tragédia sa odohrala v noci na piatok pred vchodom do žilinskej diecézy. Otrasnou smrťou sa rozhodol odísť na druhý svet 35-ročný Ján z Púchova, otec dvoch malých detí. Upálil sa za živa. Podarilo sa nám dostať sa k videu, ktoré nasnímala susediaca reštaurácia. Vidno na ňom ako sa zúfalý muž pokúša dostať sa do diecézy, no bezvýsledne. Krátko na to vidno plameň, ktorý naberá na intenzite. Upáleného muža našla policajná hliadka.

Pravdepodobne sa Ján polial horľavou látkou a vlastnoručne sa podpálil. Čo ho viedlo k takému otrasnému, skratovému činu, zatiaľ nie je známe, pretože polícia uvalila na prípad informačné embargo. "Polícia sa predmetnou vecou zaoberá. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme k tejto udalosti poskytovať viac informácií," povedala hovorkyňa Krajskej polície Žilina Jana Balogová.

Podľa TV Joj, boli pravdepodobnou príčinou jeho zúfalého konania problémy v manželstve. Vedľa neho totiž našli rozvodové papiere. Miestni obyvatelia hovoria, že si farnosť vybral zámerne. Ján bol silne veriaci, s manželkou Katkou sa dokonca zosobášili vo Vatikáne. "Vychovávajú svoje deti veľmi slušne, chodia do kostola. Ťažko je uveriť tejto tragédii," povedala pre TV Joj suseda zosnulého muža.

Upálený muž v Žiline

Príčinou mužovho šokujúceho konania mohlo teda byť rozpadajúce sa manželstvo. Otec dvoch malých detí prišiel do Žiliny z Púchova. Pár minút pred 2:00 hodinou v noci zo štvrtka na piatok, keď sa incident stal, prišli na miesto záchranári, no mužovi už nebolo pomoci: "Posádka po príchode na miesto už len skonštatovala smrť uhoreného muža," povedal nám hovorca záchranárov Boris Chmel. Vedľa uhoreného tela  ležal zapaľovač a fľaša s horľavinou. Doklady údajne našli až policajti.  

Hovorca žilinskej diecézy Zdeno Pupík povedal, že ak sa človek rozhodne urobiť takýto krok, tak to musí byť kvôli vážnym dôvodom a okolnostiam. Za neuveriteľným nešťastím sa teda môže naozaj skrývať rozvod, šokovaní susedia však tomu neveria. Tvrdia, že to bola milujúca rodina, mali len štyri alebo päť rokov po svadbe. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu