Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Turista zažil prepadnutie ako z hororu: Takto vyvádzal rómsky gang za bieleho dňa!

Takto vyčíňal rómsky gang Zobraziť galériu (3)
Takto vyčíňal rómsky gang (Zdroj: dailymail.co.uk)

PARÍŽ – Scéna ako z hororového filmu. Turistu v Paríži okradol rómsky gang rovno pred bankomatom. Muž si vyberal peniaze, vtom prišla partia Rómov a zozadu ho prepadli. Veľkonočnú nedeľu si turista dobre zapamätá. Agresívny čin zachytili na fotkách kamery.

Muž si vyberal svoje peniaze z bankomatu neďaleko turistickej atrakcie Notre Dame. Za bieleho dňa vtom dorazil gang mladých Rómov. Tí sa na nič nehrali a hrubo obeť prepadli a ulúpili mu úspory. Informovali o tom britské noviny.

Vreckári sa priblížili zozadu, následne položili ruku na muža. Okamžite sa otočil a čakal ho šok. Rómovia ho následne okradli.

Rómovia turistu prepadli nečakane odzadu
Zobraziť galériu (3)
Rómovia turistu prepadli nečakane odzadu  (Zdroj: dailymail.co.uk)

Podobné scenáre sa v Paríži nestali prvýkrát. Polícia sa sťažuje a hovorí o neriešení problému. Dokonca zaznelo, aby bolo použité „systematické vysťahovanie“. Gangy mladých Rómov sa potulujú okolo hlavných turistických atrakcií a prepadávajú nič netušiacich návštevníkov.

„Nerešpektujú nikoho. Idú len po peniazoch a všetkom, čo môžu ukradnúť,“ povedal svedok prepadnutia.

Turista zažil prepadnutie ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: dailymail.co.uk)

„Keď sa dostanú do stretu s políciou, iba sa im vysmejú a utečú. Niektoré oblasti sa stávajú absolútne bezprávne,“ dodáva svedok.

Boj s kriminalitou je v Paríži dôležitý. Hlavné mesto Francúzska je jedno z najnavštevovanejších centier turizmu. Keď sa však charitatívne a ľudskoprávne organizácie dopočuli o „systematickom vysťahovaní“ z úst polície, okamžite sa pohoršili.

V nedávnej minulosti sa aj premiér Francúzska Manuel Valls vyjadril v podobnom duchu. Komunity prisťahovalcov z Rumunska a Bulharska sa vraj „nevedia integrovať“ a mali by byť deportované.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu