Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Profesionálny golfista mal sedieť v lietadle duchov: Prezradil, čo ho zachránilo pred smrťou!

Šťastný Wayne s rodinou Zobraziť galériu (2)
Šťastný Wayne s rodinou (Zdroj: News Corp Australia)

KUALA LUMPUR - Druhýkrát sa narodil! Zakaždým, keď profesionálny golfista Wayne Perske čo i len pomyslí na to, že by už nikdy neobjal svoju rodinu, behá mu mráz po chrbte. Tak, ako ďalších 239 ľudí, aj on mal totiž nastúpiť na let MH370, ktorý začiatkom marca záhadne zmizol z radarov. Na poslednú chvíľu si to však rozmyslel a teraz poskytol rozhovor, v ktorom prezradil, čo mu zachránilo život.

Otcom dvoch detí aj dlhé týždne po osudnom dni lomcujú zmiešané pocity šťastia a hrôzy. Od smrti v malajzijskom lietadle ho uchránila obyčajná náhoda. Profesionálny golfista Wayne mal spolu s dvoma stovkami pasažierom nastúpiť na let MH370, ktorého osud teraz sleduje celý svet. "Stále mám husaciu kožu a premýšľam nad tým "čo keby?"," povedal pre austrálsky portál news.com.au.

Počas kvalifikačného zápasu mu prišiel e-mail, ktorý mu prakticky zachránil život. "Našťastie, deň pred odletom som dostal e-mail, aby som sa zúčastnil inej súťaže v Číne o týždeň neskôr," opisuje osudové chvíle. Namiesto letu MH370 tak Wayne nastúpil na lietadlo smerujúce k rodine do Brisbanu, kde sa neskôr dozvedel o zmiznutí malajzijského stroja.

Golfista Wayne s manželkou Vanessou.
Zobraziť galériu (2)
Golfista Wayne s manželkou Vanessou.  (Zdroj: News Corp Australia)

Ešte stále mu je zle pri pomyslení, že mohol sedieť v stratenom lietadle. Po tom, čo si uvedomil, aké mal šťastie, prehodnotil svoj životný postoj. "Golf nie je všetko. Vanessa a moji dvaja malí sú pre mňa všetkým," vyhlásil.

Wayne sa nažil pred dcérkou Lais (8) a synom Billym (7) o jeho šťastí v nešťastí nehovoriť. Príbeh strateného lietadla sa však do ich uší dostal napriek tomu a teraz majú o otca strach. "Pred mojím ďalším odletom sa ma pýtali: s týmto lietadlom sa nestratíš, však nie oci?" cituje detské obavy jeden z najšťastnejších mužov na svete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu