Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obamova ochranka čelí novému škandálu: Prezidentská stráž to v Holandsku prehnala

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Americký senátor Tom Carper, predseda senátneho výboru pre vnútornú bezpečnosť, vyjadril dnes znepokojenie nad incidentom s opitým príslušníkom ochrany amerického prezidenta Baracku Obamu v Holandsku.

 Americký úrad na ochranu štátnych predstaviteľov v nedeľu povolal z Holandska späť do Spojených štátov troch agentov - tesne pred Obamovým príchodom do Haagu, uviedla tlačová agentúra AP.

V hoteli v Amsterdame našli jedného z agentov opitého. Z "disciplinárnych dôvodov" potom troch poslali do USA. Podľa hovorcu úradu Eda Donovana incident nijakým spôsobom neohrozil Obamovu bezpečnosť.
 Carper povedal, že ho znepokojili informácie o správaní niekoľkých agentov, ktorí zabezpečovali Obamov pobyt v Holandsku. Požiadal o ďalšie informácie o tomto prípade.

Najnovší zahanbujúci incident s opitým agentom sa stal rok po tom, ako do úradu na ochranu amerických predstaviteľov nastúpila nová riaditeľka Julia Piersonová. Bola už konfrontovaná s radom nepríjemností, odkedy sa takmer pred dvoma rokmi odohral v Kolumbii škandál s prostitútkami.

Vtedy obvinili trinástich amerických agentov a príslušníkov ozbrojených síl, že sa v kolumbijskej Cartagene pred príchodom Obamu zabávali s prostitútkami - občiankami inej krajiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu