Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kramného nádeje skončili: Krutá správa do väzby a existencia tajného svedka!

Petr Kramný
Petr Kramný (Zdroj: ČTK)

OSTRAVA - Petr Kramný obvinený z minuloročnej vraždy manželky a dcéry v Egypte zostáva aj naďalej vo väzbe po tom, čo Krajský súd v Ostrave nevyhovel jeho sťažnosti. Údajne však existuje ešte aj tajný svedok, ktorý by jeho pobyt za mrežami mohol predĺžiť.

Denník Blesk informoval, že existuje ešte aj iný zdroj, ktorý by mohol Kramného usvedčiť z vraždy. Egyptský právnik Keroles Ezzat Bashier má totiž prístup do egyptského spisu a podľa neho sa v ňom dá nájsť záznam o tajnom svedkovi z Českej republiky.

"Domnievam sa, že na niektoré otázky by mohol dať odpoveď hosť z vedľajšej izby - český policajt Tomáš K. na dovolenke," povedal serveru popelky.cz právnik Bashier, ktorý prípad sleduje.

Práve český policajt by tak mohol byť podľa tn.cz tajným svedkom, ktorý vnesie svetlo do prípadu záhadného úmrtia žien.

Zatiaľ je známe len toľko, že Petr Kramný zostáva vo väzbe, pretože podľa súdu by mohol na slobode utiecť, alebo ovplyvňovať svedkov. "Rozhodnutie krajského súdu nás neprekvapilo. Potvrdil uznesenie Okresného súdu v Karvinej, ktorý o väzbe rozhodol," uviedol právny zástupca Kramného Jaromír Richter. Krajský súd o sťažnosti Kramného rozhodoval už 17. marca. Do dnešného dňa ale súd nechcel výsledok komentovať. Argumentoval tým, že najprv musí byť doručený obom stranám.

Matka s dcérou zomreli koncom minulého júla v hoteli v egyptskej Hurghade, kde rodina trávila dovolenku. Médiá pôvodne špekulovali, že ženy boli otrávené, neskôr sa objavili informácie, že ich mohol zabiť elektrický prúd. Kramný vinu od začiatku popiera. Svoj postoj nezmenil. "Naďalej vinu odmieta," povedal Richter.

Moravskosliezki policajti, ktorí Kramného obvinili z vraždy koncom februára, doteraz príčinu úmrtia nekomentujú. Rovnako tak zatiaľ neboli zverejnené výsledky pitvy alebo výsledky testu na detektore lži, ktorý Kramný podstúpil.

Žena aj jej dcéra zomreli v egyptskom hoteli Titanic Palace. Kramný vyhlásil, že všetci traja predtým trpeli črevnými a žalúdočnými problémami. Egyptská polícia podozrievala zo smrti oboch žien práve Kramného, ktorý až do októbra musel zostať v Egypte. Telá českých turistiek prepravili späť do vlasti už v auguste. Polícia Kramného nakoniec obvinila z vraždy, vo väzbe je od 20. februára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu