Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Poplach na Ukrajine: Putin prikázal naštartovať tanky, pripravte sa k boju!

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin neočakávane nariadil test bojovej pripravenosti vojsk v strednej a západnej časti krajiny. Oznámil to dnes minister obrany Sergej Šojgu, ktorého citovali ruské tlačové agentúry.

"V súlade s nariadením prezidenta Ruskej federácie sily Západného vojenského okruhu boli uvedené do pohotovosti o 14.00 h (moskovského času; 11.00 h SEČ)," citovala agentúra Interfax vyjadrenie ruského šéfa rezortu obrany.

Podľa ministra bude test vykonaný v dvoch fázach a skončí sa 3. marca. Zapoja sa do neho aj niektoré jednotky rozmiestnené v strednej časti Ruska.

Nie je jasné, či skúška súvisí so súčasnou napätou politickou situáciou na Ukrajine, s ktorou susedí územie Západného vojenského okruhu. Oznámenie ruského ministra však žiadnu zmienku o Ukrajine neobsahuje.

Podľa agentúry Reuters Putin od svojho návratu do Kremľa v roku 2012 neočakávane nariadil už viacero podobných testov v rôznych častiach Ruska. Agentúra však naznačuje jasnú súvislosť Putinovho nariadenia s aktuálnymi ukrajinskými udalosťami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu