Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tragédia na univerzitnej pôde: Desať študentov zomrelo pri zrútení strechy

Záchranári prehľadávali sutiny celú noc a vyťahovali ľudí spod pokrúteného kovu a ďalších trosiek
Záchranári prehľadávali sutiny celú noc a vyťahovali ľudí spod pokrúteného kovu a ďalších trosiek (Zdroj: YouTube)

SOUL - Desať univerzitných študentov zahynulo a ďalších vyše 100 utrpelo zranenia pri pondelkovom zrútení strechy sály v juhokórejskom meste Kjongdžu, ktorá nevydržala nápor snehu a dažďa. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

K nešťastiu došlo na uvítacej slávnosti na počesť nových študentov Pusanskej univerzity zahraničných štúdií (BUFS) na dvojdňovom sústredení v rekreačnom stredisku v Kjongdžu na juhovýchode krajiny. 

Záchranári prehľadávali sutiny celú noc a vyťahovali ľudí spod pokrúteného kovu a ďalších trosiek. Zranených urýchlene prenášali na nosidlách do čakajúcich sanitiek. Záchrannú akciu brzdil sneh, čľapkanica a zľadovatené cesty.

K zrúteniu strechy došlo v pondelok vo večerných hodinách a na mieste bolo prítomných približne 560 študentov. Práve dovečerali a schádzali sa na voľnočasové aktivity. Pred pádom sa v streche sály objavila prasklina.

Niektorým študentom sa podarilo z budovy uniknúť. Dvaja ľudia však majú vážne zranenia a 103 osôb ľahšie.

Kjongdžu je historické mesto, ktoré bolo v dávnej minulosti metropolou Kórejského polostrova, v súčasnosti je obľúbenou turistickou destináciou. Je často označované ako "múzeum bez stien".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu