Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rusko rozmiestnilo pozdĺž svojich hraníc protiraketové radary

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Rusko rozmiestnilo pozdĺž svojich hraníc protiraketové radary. Informoval o tom dnes ruský minister zahraničných vecí Sergej Šojgu, ktorého citovala agentúra Sinchua.

Protiraketové systémy včasného varovania tvoria sieť radarových staníc a ich úlohou bude posilniť obranu ruského vzdušného priestoru, uviedol Šojgu. 

Radarové stanice sú schopné efektívnej a aktívnej obrany proti raketovej hrozbe, povedal minister. Dodal, že jedna z takýchto staníc bola umiestnená aj na východe Ruska. 

Začiatkom týždňa Šojgu vyhlásil, že ruské jadrové zbrane sú najmodernejšie na svete a jeho krajina dokončuje výstavbu ďalších zbrojárskych podnikov.

Rusko už medzičasom začalo budovať aj Národné obranné centrum, ktoré má poskytovať vedeniu krajiny integrované možnosti reakcie na krízové situácie. Jeho vznik po prvý raz oznámili vlani. Slúžiť má ako riadiace centrum s nepretržitou prevádzkou. Zároveň bude monitorovať stav ruskej armády aj v časoch mieru. Podľa rezortu obrany bude centrum slúžiť najmenej 25 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu