Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sériový vrah detí má dnes svoj deň: Dráma pár minút pred prepustením, Poľsko zdesené!

Podobné kresby našli u vraha v cele už v decembri Zobraziť galériu (4)
Podobné kresby našli u vraha v cele už v decembri (Zdroj: se.pl)

PIOTRKÓW - Poľsko sa obáva najhoršieho. Väznicu v Rzeszówe môže už dnes opustiť jeden z najobávanejších sériových vrahov detí Mariusz Trynkiewicz, ktorý sa počas zadržiavania netajil tým, že po prepustení plánuje pokračovať v besnení. Len pár hodín od rozhodujúceho momentu sa však objavili nové dôkazy, ktoré môžu priebeh prepustenia štvornásobného vraha radikálne zvrátiť.

Okresný súd v Rzeszówe v pondelok na prísne stráženom pojednávaní rozhodoval o tom, či Mariusza Trynkiewicza po uplynutí 25-ročného trestu prepustí na slobodu, alebo ho v záujme verejnosti umiestni do špeciálneho zariadenia pre oslobodených, no stále nebezpečných delikventov v meste Gostynin. Konečný verdikt však nepadol a pojednávanie bolo odročené na 3. marec. Do tohto dňa by sa tak obávaný vrah mohol slobodne pohybovať po krajine.

V pondelok večer, len pár hodín pred jeho prepustením, však prenikli na verejnosť ďalšie závažné dôkazy, ktoré môžu jeho prepustenie na slobodu ohroziť. Vo väzenskej cele mu mali počas prehliadky nájsť kresby s motívom detskej pornografie a tiež predmety podobajúce sa na ľudské pozostatky. Má ísť o výkres formátu A4, na ktorom sa nachádza asi 10 až 12 ručne a počítačom spracovaných kresieb.

Sériový vrah detí má
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: se.pl)

Nachádzajú sa medzi nimi aj fotomontáže postáv do istej miery oblečených detí, ku ktorými je pripojená tvár Trynkiewicza. Na ďalšom samostatnom papieri je postava ženy s nahými časťami tela. Žeby tesne pred oslobodením stratil ostražitosť a upustil opäť uzdu svojim pedofilným fantáziám? Podobné kresby sa uňho našli už v decembri minulého roka, no tentoraz zrejme nejde o materiál, ktorý by mohol byť označený za nelegálny.

Prokuratúra nemá dôkazy

Poľský minister spravodlivosti Marek Biernacki potvrdil, že v súvislosti s prípadom muža prezývaného Satan z Piotrkówa bolo začaté nové vyšetrovanie. "Prokuratúra preskúma všetok materiál a prehodnotí jeho dôveryhodnosť," povedal pre portál se.pl. O výsledkoch šetrenia by mali informovať už dnes. Hovorca prokuratúry počas krátkeho brífingu oznámil, že ak Trynkiewicza obvinia z držania nelegálnych materiálov, hrozí mu trest vo výške 3 mesiacov až 5 rokov. V opačnom prípade bude vyšetrovanie zastavené.

Z najnovších informácií z vyšetrovania, ktoré poľské média ostro sledujú, vyplýva, že porkuratúra nedisponuje žiadnymi dôkazmi, na základe ktorých by mohlo byť začaté trestné stíhanie. Neexistuje žiaden dôvod na vznesenie obvinenia a Trynkiewicz tak bude s najväčšou pravdepodobnosťou prepustený už dnes.

Takto vyzerá vrah detí dnes.
Zobraziť galériu (4)
Takto vyzerá vrah detí dnes.  (Zdroj: reprofoto Fakt)

Satan z Piotrkówa

Mariusz bol v minulosti učiteľom telesnej výchovy v meste Piotrków. O to viac miestnych obyvateľov v roku 1988 šokovala správa, že vo svojom byte brutálne zavraždil troch neplnoletých chlapcov.  Ich telíčka zabalil do plachiet s iniciálami M. T., ktorými mal označený takmer každý predmet v byte. O život pripravil 11-ročného Tomasza Łojka, 12-ročného Artura Kawczyńskeho a rovnako starého Krzystofa Kaczmarka. Dôkladne vyšetrovanie neskôr ukázalo, že má na svedomí aj smrť 13-ročného Wojciecha Pryczu. Lekári ho vtedy označili za vraždiaci stroj, v médiách si zas pre obzvlášť brutálny čin vyslúžil prezývku Satan z Piotrkówa.

Sériový vrah detí má
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ipla)

Chronológia zločinov a trestov Trynkiewicza

29. december 1986 - Trynkiewicz nalákal k sebe domov 13-ročného Roberta, ktorému sa podarilo ujsť a zalarmoval políciu.

Máj 1987 - Trynkiewicz bol odsúdený na rok väzenia s odkladom na dva roky.

4. marec 1988 - Opäť pred súdom. Tentoraz Trynkiewicza obvinili z obscénnosti a zadržiavania 12-ročného chlapca, za čo mal za mrežami stráviť 2,5 roka.

2. apríl 1988 - Zvrhlíka prepustili z väzenia na žiadosť, ktorú podložil zlým zdravotným stavom jeho matky.

4. júl 1988 - Trynkiewicz pozval k sebe domov 13-ročného Wojteka Pryczka, ktorého následne znásilnil a zaškrtil a jeho telo ukryl v lese.

29. júl 1988 - Beštia opäť vraždila. Trynkiewicz nalákal k sebe domov troch chlapcov, ktorých dobodal a ich mŕtve telá odviezol do lesa, kde ich podpálil.

11. august 1988 - Trynkiewicza zadržali ako podozrivého zo spáchania troch trestných činov. Počas vyšetrovania vysvitne, že sa dopustil aj štvrtej vraždy 4. júla.

29. september 1989 - Trynkiewicza odsúdili na štyri tresty smrti.

7. december 1989 - Vďaka amnestii mu bol trest znížený na 25 rokov väzenia.

11. február 2014 - Trynkiewiczovi uplynula doba výkonu trestu. Po 25 rokoch by mal byť prepustený na slobodu.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu