Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Doteraz nezverejnené tajomstvá sériového vraha: Z čoho má strach a prečo zabíjal?

Vrah štyroch detí je stále na slobode Zobraziť galériu (4)
Vrah štyroch detí je stále na slobode (Zdroj: ipla)

PIOTRKÓW - Kto je vlastne poľský vrah Mariusz Trynkiewicz, čoho sa bojí a koho miluje? Na tieto otázky pedofil odsúdený na 25 rokov väzenia, ktoré mu nedávno uplynuli, odpovedal v rozhovore uskutočnenom krátko po tom, čo chladnokrvne pripravil o život štyroch malých chlapcov. Doteraz nezverejnené podrobnosti z rozhovoru sa v týchto dňoch dostali na verejnosť a odhalili všetky jeho tajné túžby, sklamania i obavy.

Najväčšie sny, lásky i obavy sériového vraha Mariusza Trynkiewicza zverejnil poľský portál se.pl:

Strach zo smrti

Neuveriteľné, no pravdivé – Trynkiewicz v úprimnom rozhovore priznal, že po odsúdení na trest smrti ho zožieral strach. Keď mu trest znížili na 25 rokov väzenie, hrozne sa mu uľavilo.

Doteraz nezverejnené tajomstvá sériového
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: int)

Žiadne sny

Sériový vrah a pedofil o ničom nesníva, pretože sa vraj bojí sklamania.

Miluje rodičov

Môže vrah, ktorý brutálnym spôsobom pripravil o život štyri deti, milovať? Zdá sa, že áno. Vo väzení sa mu najviac cnelo za rodičmi.

Trynkiewiczova matka Urszula.
Zobraziť galériu (4)
Trynkiewiczova matka Urszula.  (Zdroj: posat)

Mariusz a politika

Obávaný pedofil obdivoval Tadeusza Mazowieckiho, vodcu politického hnutia Solidarita a jeho stranu  aj podporoval.

Milostný život vraha

Matka štvornásobného vraha prezradila, že jej syn mal v minulosti milenku. Ich vzťah však neuznávala, a preto skončil rozpadom. Mariusz si mal lásku nájsť aj spoza mreží. Údajne si dopisoval s istou ženou, ktorá ho niekoľkokrát navštívila vo väzení.

Bojí sa prenasledovania

Poľský vrah prezývaný aj Satan z Piotrkówa má strach z ľudí. Bojí sa prenasledovania a pomsty tých, ktorí nikdy nezabudli na zverstvá z roku 1988.

Vraždil zo strachu

„Príde čas, keď už ľudská psychika nedokáže vydržať to neustále napätie. Niekedy to vedie k samovražde, inokedy sa to zmení v hlbokú duševnú chorobu. To, čo som urobil, by mohol niekto chápať, ako primitívnu pomstu spoločnosti. Bola to však skôr zhoda zlých okolností,“ povedal v rozhovore.

Doteraz nezverejnené tajomstvá sériového
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ipla)

Zlý vojak

Keď bol povolaný do armády, jeho svet sa zrútil. Školu, kde pracoval ako učiteľ, mal rád a vojenská služba ho vôbec nezaujímala.

Najobľúbenejšie miesto

Mariusz najradšej trávil čas na chate svojich rodičov. O tomto mieste sa mu aj zdalo počas osamelých noci vo väzení. 

Satan z Piotrkówa

Poľský vrah štyroch detí Mariusz Trynkiewicz pred dvoma týždňami opustil väznicu v meste Rzeszów po štvrťstoročí za mrežami a kam smerovali jeho prvé kroky, nik dodnes netuší. Jeho prepustenie totiž sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia, ktoré poľské média prirovnali k ochrane prezidenta. Pre týždňom sa objavili špekulácie, že by sa sériový vrah mohol nachádzať na Slovensku či Česku. Obe strany však tieto informácie popreli. 

Mariusz bol v minulosti učiteľom telesnej výchovy v meste Piotrków. O to viac miestnych obyvateľov v roku 1988 šokovala správa, že vo svojom byte brutálne zavraždil troch neplnoletých chlapcov.  Ich telíčka zabalil do plachiet s iniciálami M. T., ktorými mal označený takmer každý predmet v byte. O život pripravil 11-ročného Tomasza Łojka, 12-ročného Artura Kawczyńskeho a rovnako starého Krzystofa Kaczmarka. Dôkladne vyšetrovanie neskôr ukázalo, že má na svedomí aj smrť 13-ročného Wojciecha Pryczu. Lekári ho vtedy označili za vraždiaci stroj, v médiách si zas pre obzvlášť brutálny čin vyslúžil prezývku Satan z Piotrkówa.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu