Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na novoročnom strome v centre Kyjeva našli obeseného muža

Protesty v Kyjeve
Protesty v Kyjeve (Zdroj: SITA)

KYJEV - Staršieho muža našli dnes obeseného na veľkom novoročnom strome v centre Kyjeva, ktorý sa stal jedným zo symbolov protivládnych protestov na Ukrajine. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu.

Mŕtve telo 55-ročného muža viselo na oceľovej konštrukcii pripomínajúcej obrovský strom, ktorá od decembra minulého roku stojí na kyjevskom Námestí nezávislosti, epicentre pokračujúcich protestov.

Kužeľovitá konštrukcia je pokrytá ukrajinskými zástavami a transparentmi so sloganmi vyjadrujúcimi odpor proti prezidentovi Viktorovi Janukovyčovi. Umelému stromu dominuje veľká podobizeň väznenej opozičnej líderky, expremiérky Julie Tymošenkovej.

Telo obeseného muža odstránila z konštrukcie stromu polícia. Podľa jej zistení ide o muža z Volynskej oblasti na západe Ukrajiny. Na tele sa nenašli žiadne vonkajšie poranenia a príčinu smrti stanoví až ďalšie vyšetrovanie.

Okolnosti mužovho obesenia vyvolávajú množstvo otáznikov, keďže námestie, na ktorom umelý strom stojí, je od začiatku decembra dňom i nocou plné opozičných demonštrantov.

Na Ukrajine a v ďalších postsovietskych republikách sa tradične vztyčujú na námestiach miest novoročné stromy, ktoré sú obdobou vianočných stromčekov obvyklých v strednej a západnej Európe, uviedla agentúra RIA Novosti.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu