Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rakúšan sa priznal: Úbohú Slovenku bil, predával a vyhrážal sa jej smrťou syna

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ST. PÖLTEN - V neprítomnosti dvoch mladých žien zo Slovenska a Litvy sa dnes v dolnorakúskom St. Pöltene začal proces so 47-ročným mužom, ktorý ich nútil v pivničných priestoroch domu v okrese Tulln k prostitúcii. Čelí za to obvineniam z viacerých trestných činov, vrátane kupliarstva, znásilnenia, obchodovania s ľuďmi a obmedzovania osobnej slobody, informovali rakúske médiá.

Kým hlavný obžalovaný sa v súdnej sieni priznal k vine vo všetkých bodoch žaloby, jeho 72-ročná matka, ktorá mala podľa prokurátorky upratovať v spomínaných pivničných priestoroch, prať a žehliť tam využívanú posteľnú bielizeň a dokonca viesť aj evidenciu návštevníkov, sa vyhlásila za nevinnú. Jej obhajca argumentoval, že obžalovaný zakázal rodičom prístup do pivnice a navyše poznamenal, že zdravotný stav dôchodkyne jej neumožňuje domáce práce.

"Moja matka nemá s tým nič spoločné, inak nemám čo dodať. Priznávam sa k všetkému a dúfam v mierny rozsudok," citovala agentúra APA stručné vyjadrenie obžalovaného, ktorý na otázky odmietol odpovedať.

Podľa žaloby sa muž v roku 2003 rozhodol namiesto prácou živiť kupliarstvom a keďže v Rakúsku na to nenašiel "vhodné" osoby, vycestoval na jeseň 2003 do susednej ČR. Tam si získal dôveru Litovky, predstieral veľkú lásku a nasľuboval svadbu. Jeho druhou obeťou sa stala ošetrovateľka zo Slovenska, ktorú si získal podobným spôsobom, no následne ju bil a nútil k prostitúcii, pričom sa jej vyhrážal i likvidáciou jej syna, vyplýva z informácií ORF.

Aj keď ani jedna zo žien nebola na súde osobne prítomná, sudkyňa prečítala ich výpovede z policajných protokolov a prítomní mohli vidieť aj príslušný videomateriál. Proces na Krajinskom súde v St.Pöltene, ktorý popoludní pokračoval výpoveďami prvých svedkov, vrátane kolegu Slovenky, potvrdzujúceho problémy s obžalovaným, by vo štvrtok mal vyvrcholiť vynesením rozsudku. Mužovi hrozí až desať rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu