Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rakúšana, ktorý spravil Slovenke zo života peklo, odsúdili: Takýto trest dostal

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ST. PÖLTEN - Na šesť rokov za mreže poslal dnes krajinský súd v St. Pöltene 47-ročného muža, ktorý dve mladé ženy zo Slovenska a Litvy vylákal pod falošnými sľubmi do Rakúska, zadržiaval ich v pivničných priestoroch a nútil ich k prostitúcii. Súd uznal obžalovaného vinným z viacerých trestných činov, vrátane kupliarstva, znásilnenia, obchodovania s ľuďmi a obmedzovania osobnej slobody, uviedla tlačová agentúra APA.

Sedemdesiatdvaročnú matku obžalovaného, ktorá mala podľa prokurátorky upratovať v spomínaných pivničných priestoroch, prať a žehliť tam využívanú posteľnú bielizeň a dokonca viesť aj evidenciu návštevníkov, oslobodili. V zdôvodnení zaznelo, že samotná vedomosť o vykonávaní najstaršieho remesla na svete ešte nie je trestná.

Rozsudok ešte nenadobudol platnosť, aj keď sa obžalovaný už v úvode procesu v stredu priznal k vine vo všetkých bodoch žaloby a jeho 72-ročná matka sa vyhlásila za nevinnú. Prokurátorka si totiž na zváženie ďalšieho postupu predovšetkým kvôli oslobodeniu matky vyžiadala zákonom povolenú lehotu.

Podľa žaloby sa muž v roku 2003 rozhodol namiesto prácou živiť kupliarstvom a keďže v Rakúsku na to nenašiel "vhodné" osoby, vycestoval na jeseň 2003 do susednej ČR. Tam si získal dôveru Litovky, predstieral veľkú lásku a nasľuboval svadbu. Jeho druhou obeťou sa stala ošetrovateľka zo Slovenska, ktorú si získal podobným spôsobom, no následne ju bil a nútil k prostitúcii, pričom sa jej vyhrážal i likvidáciou jej syna, informovala ORF.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu