Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Indická diplomatka údajne ožobračovala slúžku, dnes opustila územie USA

Devjání Khobragádeová
Devjání Khobragádeová (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Indická diplomatka Devjání Khobragádeová, ktorej zadržanie v New Yorku pred časom spôsobilo ostrú diplomatickú roztržku medzi oboma krajinami, odcestovala dnes zo Spojených štátov. S odvolaním sa na vyjadrenia nemenovaného diplomata OSN blízkeho prípadu to uviedla agentúra Reuters.

Indická diplomatka podľa neho odletela z krajiny približne o 04.00 h SEČ. Washington akceptoval žiadosť Indie o akreditovanie diplomatky pri OSN, čím jej zabezpečil imunitu pred trestným stíhaním, a vzápätí ju požiadal, aby opustila krajinu. Žiadosť o jej odchod bola zjavnou prípravou na zmiernenie diplomatickej krízy medzi USA a Indiou.

Zástupkyňu indického generálneho konzula v New Yorku Khobragádeovú obvinili, že predložila sfalšované dokumenty, aby získala pracovné víza pre svoju gazdinú na Manhattane. Zatkli ju a zadržiavali v cele s drogovo závislými osobami až do zloženia kaucie.

Podľa prokuratúry 39-ročná Khobragádeová tvrdila, že indickej slúžke platí mesačne 4500 dolárov (vyše 3200 eur), avšak v skutočnosti jej platila menej, než je v USA minimálna mzda. Diplomatka všetky obvinenia opakovanie odmietla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu