Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dievčatko (†12) neprežilo peklo: Hromadné znásilnenie vyše 6 mužmi, tehotné ho upálili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: childrenstorytales.com)

KALKATA - Obyvateľov Kalkaty na východe Indie rozzúril ďalší prípad hromadného znásilnenia. Obeťou sa už v októbri v dvoch dňoch po sebe stala 12-ročná dievčina, ktorá v utorok podľahla ťažkým popáleninám. Indické úrady aj príbuzní sa pôvodne domnievali, že sa pokúsila spáchať samovraždu. Teraz ale podľa agentúry DPA vyšlo najavo, že sa ju rozhodli upáliť známi mužov, ktorých polícia v súvislosti so znásilnením podozrieva.

Pitva preukázala, že Indka bola tehotná, uviedol server Hindustan Times. Testy DNA majú teraz dokázať, či je otcom niektorý z obvinených mužov. Tým v prípade usvedčenia hrozí trest smrti.

Dievča sa prvýkrát stalo obeťou hromadného znásilnenia na konci októbra, kedy ho na jednom z kalkatských predmestí prepadla skupina viac než šiestich mužov. Tí ho znásilnili tiež nasledujúci deň, keď sa vracalo domov z policajnej stanice, kde prípad nahlásilo.

Pred Vianocami dievčinu hospitalizovali s ťažkými popáleninami. Jej príbuzní najskôr predpokladali, že sa zo zúfalstva rozhodla spáchať samovraždu. Pred svojím skonom však urobila vyhlásenie, v ktorom z pokusu o upálenie obvinila dvoch kamarátov skupiny mužov, ktorí ju znásilnili.

V stredu sa podľa portálu usatoday.com miestna polícia zmocnila pohrebného vozu a neúspešne sa pokúsila nechať telo spáliť. Rodine navyše odkázala, nech sa "vráti do rodného Biháru". Rodičia tiež tvrdia, že sa ich miestni predstavitelia pokúsili prinútiť k tomu, aby im vydali úmrtný list potrebný ku kremácii.

Počínanie úradov vyvolalo v stredu veľkú búrku nevôle a obyvatelia tohto východoindického mesta vyšli na protest do ulíc. Demonštrácie sa konali aj vo štvrtok.

Skupinové znásilnenia nie sú v Indii výnimočné. Predvlani touto krajinou otriasol prípad 23-ročnej študentky, ktorá sa v idúcom autobuse v metropole Dillí stala obeťou brutálneho hromadného znásilnenia. Svojim zraneniam neskôr podľahla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu