Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Za vyhrážky viceprimátorovej rodine skončil Jozef (61) vo väzbe

Adrián Kromka
Adrián Kromka (Zdroj: SITA)

POPRAD – Polícia obvinila 61-ročného Jozefa z Popradu, ktorý sa údajne vyhrážal svojmu susedovi - viceprimátorovi Popradu Adriánovi Kromkovi. Obvinený muž skončil vo väzbe.

 „Mal sa vyhrážať smrťou rodinnému príslušníkovi viceprimátora a taktiež mal pred rodinným domom napadnúť jeho rodinného príslušníka,“ uviedol hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik. Obvinený bol najskôr stíhaný na slobode. Keďže si podľa polície nepreberal zásielky, bol predvedený na políciu. „Pretože bola dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti, polícia podala na prokuratúru podnet na jeho vzatie do väzby,“ dodal hovorca. Na návrh prokurátora vzal súd obvineného do väzby.

S postupom polície nie je spokojná manželka obvineného, ktorá podala sťažnosť na políciu. Podľa manželky obvineného prvotnou príčinou podaných trestných oznámení sú dlhodobejšie susedské nezhody. Rodine obvineného sa tiež nepáči, že ho zadržali ešte predtým, ako uplynula lehota na prevzatie uznesenia o začatí trestného stíhania a nemal možnosť sa k tomu vyjadriť. „Trestné oznámenie považujem za účelové a pomstu zo strany rodiny viceprimátora, ktorý zneužíva svoje spoločenské postavenie a je si vedomý, že polícia uverí tomu, čo povie on, jeho rodina a ním ovplyvnení svedkovia,“ uvádza v sťažnosti manželka obvineného Popradčana na postup polície. Podľa nej bol jej manžel obvinený na základe „nepravdivých informácií, ktoré podali na štátnej polícii, boli to účelové výpovede v jeho neprospech.“ 

Podľa manželky obvineného jej manžel veľmi zle znáša zadržanie na polícii. „V cele predbežného zadržania bol od piatku do pondelka 20. januára, až pokiaľ ho nepreviezli do nemocnice, kde ho hospitalizovali. Trikrát sme k nemu volali záchranku,“ uviedla manželka obvineného. Podľa nej mali susedské nezhody dopad aj na ich dcéru, ktorá až do konca roka 2013 pracovala na Mestskej polícii v Poprade. „Bolo jej naznačené po intervencii viceprimátora, aby si podala žiadosť o ukončenie pracovného pomeru ku koncu roku 2013,“ uviedla v sťažnosti na postup polície manželka obvineného. „Rodina doniesla sťažnosť na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Poprade. Tá bude postúpená na inšpekciu ministerstva vnútra,“ uviedol hovorca polície Daniel Džobanik. 

„Na základe správania sa jednej konkrétnej osoby moja rodina podala trestné oznámenia a podľa našich vedomostí boli voči tejto osobe začaté dve trestné stíhania pre prečin výtržníctva a nebezpečného vyhrážania sa. Ja aj moja rodina máme obavu o život a zdravie,“ potvrdil viceprimátor Adrián Kromka. Podľa viceprimátora táto osoba už v minulosti napadla iného suseda kovovou tyčou. „Čo sa týka samotného vyšetrovania, viac k tomu nepoviem, pretože žiadnym spôsobom nechcem zasahovať do spravodlivého prešetrenia tejto veci,“ dodal Kromka. Viceprimátor je tiež pripravený brániť sa voči osočovaniu nepravdivými a nezmyselnými tvrdeniami zo strany rodiny obvineného muža. „Momentálne zvažujem možné a príslušné právne kroky a prostriedky,“ uviedol viceprimátor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu