Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pápež František ukázal veľké srdce: Na oslavu narodenín pozval štyroch bezdomovcov!

Pápež a bezdomovci
Pápež a bezdomovci (Zdroj: SITA)

VATIKÁN – Pápež František oslávil dnes svoje 77. narodeniny rannou omšou v kaplnke v Dome sv. Marty, na ktorej sa zúčastnili aj štyria bezdomovci žijúci v uliciach okolo Vatikánu, ako aj pápežovi najbližší spolupracovníci a zamestnanci penziónu, kde pápež býva.

 Po omši všetci prítomní pápežovi zablahoželali, zaspievali narodeninovú pieseň a odobrali sa na spoločné raňajky, informoval Vatikánsky rozhlas. Pápež svoje dnešné narodeniny začal oslavovať už počas víkendu, keď mu deti žijúce na území Vatikánu darovali veľkú tortu so 77 sviečkami. 

Okrem toho na pápeža čaká aj dar v podobe repliky pohára víťaza argentínskej ligy, ktorú má preňho jeho obľúbený futbalový klub San Lorenzo z Buenos Aires. Pápež sa v dnešnej kázni sústredil na reflexiu o trvalej Božej prítomnosti v ľudských životoch. "Boh vždy kráča so svojím ľudom," uviedol pápež a dodal, že tak to je od čias Abraháma, Izáka či Jakuba. "Ježiš nechcel prísť, aby nás vykúpil bez toho, aby s nami aj žil a zdieľal naše životy," uviedol pápež. Dodal, že "na dlhom zozname Božieho ľudu sú svätci aj hriešnici", aj "hriešnici na vysokej úrovni, ktorí sa dopustili vážnych hriechov a ktorí nepočúvali plán, čo s nimi Boh mal". 

Na záver kázne pripojil vianočné želanie, aby ľudia dovolili, aby "Boh písal ich životy".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu